aperture-overzicht

iPhoto en Aperture niet langer verkrijgbaar in Mac App Store

iPhoto en Aperture zijn niet langer te downloaden via de Mac App Store. Apple heeft beide apps weggehaald nu OS X 10.10.3 beschikbaar is.

iphoto-logoApple heeft de desktopsoftware iPhoto en Aperture weggehaald uit de Mac App Store. De beslissing volgt kort op de release van OS X 10.10.3, waarin je de nieuwe Foto’s-app voor OS X vindt. Het was al bekend dat iPhoto zou worden vervangen en dat de ontwikkeling van Aperture zou worden stopgezet. Heb je de software eerder gekocht, dan kun je wel alsnog downloaden via het tabblad met eerdere aankopen in de Mac App Store.


Als het aan Apple ligt gaat iedereen Foto’s gebruiken voor het bewerken van foto’s in OS X, maar als je fanatiek gebruiker bent van iPhoto of Aperture, kun je beide apps natuurlijk blijven gebruiken en zelf het moment kiezen waarop je overstapt. Medio vorig jaar waarschuwde Apple al dat beide apps op termijn zouden verdwijnen.

Lees ook: Overstappen van iPhoto naar Foto-app in iOS 8

aperture-overzicht

Voor gebruikers van iPhoto is de overstap naar Foto’s meestal gunstig, omdat er veel meer hulpmiddelen in zitten om foto’s te bewerken. Bovendien is de app sneller. Maar gebruikers van Aperture zullen merken dat nog lang niet alle geavanceerde hulpmiddelen die ze gewend zijn, in Foto’s terug te vinden zijn. De plug-ins ontbreken bijvoorbeeld. Het is daarom te hopen dat Apple de Foto’s-app binnenkort verder uitbreidt, zodat ook wat professionelere gebruikers zich thuisvoelen.

Lees ook: Foto’s voor OS X: alles over de standaard foto-app voor de Mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.