Apple eindelijk officieel eigenaar van merknaam iPhone

Apple is na jaren eindelijk officieel eigenaar geworden van de merknaam iPhone (met Apple-logo). Vanaf 9 februari 2010 is het geregistreerde handelsmerk van toepassing op elektronica, game-handhelds en een aantal andere productcategorieën.

iphone merkVanaf 9 februari 2010 is het officieel: Apple is officieel in bezit gekomen van het handelsmerk iPhone. Het geregistreerde handelsmerk houdt in dat Apple de merknaam iPhone en het Apple-logo ernaast mag gebruiken voor elektronische apparatuur waarmee je telefoongesprekken, e-mail en andere digitale data kunt ontvangen, als handheld voor het spelen van games en nog een aantal andere zaken.

De procedure heeft nogal wat tijd in beslag genomen: vanaf 29 juni 2007 werd het merk gebruikt. Een paar maanden eerder, in januari 2007, werd in de media breeduit uitgemeten dat Cisco eigenaar was van het merk in de VS. Ook in Canada was de merknaam iPhone al in handen van een ander bedrijf, Comwave. Cisco en Apple kwamen vrij snel tot een overeenkomst, al zijn nooit details naar buiten gebracht.

De registratie van de merknaam iPhone omvat drie internationale klasses: 9, 28 en 39. Ook bijzonder is dat de merknaam inclusief appeltje is geregistreerd. Alleen de naam (dus zonder logo) heeft Apple al tweemaal geregistreerd: in augustus 2009 in internationale klasse 38 en in januari 2010 in klasse 38, maar niet in klasse 28 (die elektronische games omvat).

Nu dit is geregeld komt de volgende strijd om een merknaam eraan, namelijk de iPad. Op 27 januari 2010 kondigde Apple de iPad aan en registreerde op dezelfde dag twee handelsmerken voor het iPad-design. Patently Apple, een website die zich bezighoudt met alles rond Apple-patenten, denkt dat Apple een sterkere positie heeft dan veel mensen denken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 februari 2010, 10:18
Categorie Apple
Onderwerpen apple, handelsmerk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.