Apple denkt na over biometrische beveiliging voor de iPhone

Apple heeft verschillende manieren bedacht om toegang tot de iPhone en Mac beter te beveiligen. Zo zijn er ideeën over een vingerafdrukscanner, oorherkenning of stemherkenning.

iPhone biometrische beveiligingEr zijn in de App Store applicaties te vinden waarmee je je vinger kunt scannen door deze even op het scherm te drukken. De iPhone vertelt je dan of je toegang krijgt tot de iPhone, of je liegt of vingertechnisch gezien bij je partner past. Voorbeelden zijn Finger Scan, iMatch Scan of Touch Scan Pro. Toch zijn dergelijke applicaties niet zo absurd als ze lijken.


Apple heeft namelijk een techniek ontwikkeld waarmee ze inderdaad een biometrische lezer in de iPhone kunnen verwerken. Daarmee kun je je iPhone blokkeren en weer toegang krijgen. Een andere mogelijkheid is gezichtsherkenning.

Het patent is deze week voor het eerst gepubliceerd en wijst erop dat Apple nadenkt over manieren om de toegang tot de iPhone te verbeteren. Een vingerafdruklezer neemt extra ruimte in op het toestel. Vandaar dat de biometrische sensor achter het scherm is aangebracht. Het patent gaat niet alleen over de iPhone, maar zou ook toegepast kunnen worden op de MacBook of iMac. Bij de Mac zou gezichts- of irisherkenning via de webcam een logischer oplossing zijn. Bij een MacBook zou je ook de trackpad of de rand voor je pols kunnen gebruiken om vingerafdrukken of aderpatronen te herkennen. Stemherkenning of het gebruik van DNA-materiaal zou zelfs mogelijk zijn, of het herkennen van de vorm van het oor van de gebruiker wanneer je met een apparaat wilt bellen. Dat laatste is op de iPhone weer erg goed te realiseren door een camera aan de voorzijde te maken.

Het patent is afgelopen september ingediend door Apple en pas nu gepubliceerd.

Meer info: Apple Insider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.