apple-car-concept

Apple Car gespot in Zwitsers Apple-handelsmerk

Apple lijkt zich stilletjes voor te bereiden op de Apple Car. In Zwitserland dekt Apple's merknaam nu bijvoorbeeld ook voertuigen zoals auto's, boten en vliegtuigen.

apple-car-conceptHet Zwitserse handelsmerk van Apple is deze week aangepast, aldus Apfelblog. Normaal gesproken niet een heel erg spannende manoeuvre, maar ditmaal heeft Apple een interessante wijziging gemaakt: in het merknaam beschrijft Apple waar het bedrijf allemaal aan werkt, waarbij nu ook ‘voertuigen’ wordt genoemd. Een mogelijke verwijzing naar Apple’s recent onthulde plannen om een auto te bouwen.

Apple’s merknaam in Zwitserland is aangepast door advocatenkantoor Baker & McKenzie, gevestigd in Zürich. Volgens de uitgebreide merknaamtekst werkt Apple nu ook aan de volgende productcategorie:

Voertuigen; Middelen voor vervoer over land, door de lucht of water; elektronische hardwarecomponenten voor motorvoertuigen, wagons en locomotieven, schepen en vliegtuigen; Anti-diefstal-apparaten; Veiligheidssloten voor voertuigen; Fietsen; Golfkarretjes; Rolstoelen; Luchtpompen; Motorfietsen; Aftermarket-onderdelen en accessoires voor alle voornoemde goederen.

De tekst van Apple is vrij breed – zo wordt naast auto’s ook gerefereerd naar vliegtuigen en boten. Hoewel de kans klein is dat Apple hieraan werkt, is het juist goed mogelijk dat Apple verwijst naar de Apple Car. De afgelopen weken zagen we meermaals geruchten voorbijkomen over Apple’s autoproject – met als codenaam ‘Project Titan‘. Deze auto zou op zijn vroegst in 2020 verschijnen.

Er kan echter een minder spannende verklaring zijn voor het gewijzigde handelsmerk: CarPlay. In de loop van 2015 komen er steeds meer auto’s op de markt waarin CarPlay wordt ondersteund, wat wellicht wordt gedekt door het uitgebreide handelsmerk. De tekst refereert echter niet naar apparatuur in voertuigen zelf, maar naar eigen voertuigen.

Lees ook: Dossier Apple Car

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 maart 2015, 13:31
Categorie Geruchten
Onderwerp apple car

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.