Reacties voor: Apple bereikt mijlpaal: 1 miljoen iPads verkocht

Apple bevestigt dat afgelopen vrijdag de mijlpaal van 1 miljoen verkochte iPads is bereikt.
Lees het complete artikel → Apple bereikt mijlpaal: 1 miljoen iPads verkocht
Berry Nieskens - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 27 reacties

  1. ik vind die vergelijking met de iphone niet echt een goede vergelijking… toen was de apple gekte nog niet zo groot en wisten ze er niet zo veel van.. zo’n beetje iedereen die een ipad koopt heeft wel een ipod touch of iphone. dus weeten vaak wel wat ze binnen krijgen.

  2. Gefeliciteerd Apple!

  3. :clap: ik ben erg blij voor Apple, maar baal er wel van dat het zolang duurt voor die in europa is…. 🙁

  4. @Daan: Ja

  5. Even een vraagje:
    – Waar komt die 30% vandaan? Uit de lucht komen vallen? Het staat namelijk niet in je bron vermeld en 30% is wel enorm hoog. (de 3G verkoopt dus 100.000 per dag, terwijl de Wifi versie op 25.000 per dag zit?).
    – Er zijn geen 12 miljoen iPad-applicaties gedownload, maar iPad gebruikers hebben 12 miljoen applicaties gedownload.

  6. @Remco: 1. Die 30 procent is een schatting; in dit bericht staat dat de iPad 3G in het eerste weekeinde ongeveer 300.000 keer over de toonbank is gegaan (maar ook dat is geen hard cijfer). Als je uitgaat van 1 miljoen iPads, is dat ongeveer 30 procent (give or take).
    W.b. die apps: goed punt, ik pas het aan.

  7. Oke, ik had alleen de apple bron gelezen en daarin miste ik het 30% verhaal. Gezien de andere bron is de verkoop wel enorm ingezakt van de Wifi versie.

    Totaal ipads 1.000.000
    Wifi ipads in 1 dag 300.000 –
    3G ipads in 1 weekend 300.000-
    ______________________________
    Wifi ipads in 27 dagen 400.000

    Dat is ongeveer 14.800 per dag. Nog veel, maar staat in schril contrast met de eerdere verkoopdagen.

  8. ben dus over 2 weken niet de eerste met een Ipad 😉

    hoop dat ze volgende week gewoon op voorraad zijn in NYC

  9. Origineel geplaatst door Remco
    – Er zijn geen 12 miljoen iPad-applicaties gedownload, maar iPad gebruikers hebben 12 miljoen applicaties gedownload.

    Wat is het verschil? ik zie het niet.

    als er 12 miljoen iPad applicaties zijn gedownload zijn die toch gedownload door iPad gebruikers?

  10. @4saus: Een ipad-applicatie is een applicatie (speciaal) gemaakt voor de iPad. Een ipad gebruiker hoeft niet perse een ipad applicatie te downloaden, hij/zij kan ook kiezen voor een iPhone applicatie en die op de ipad gebruiken. Hiermee wordt het niet automatisch een ipad app. (Apple maakt hier ook verschil in.)

    Komt een beetje neer op dat elke koe een dier is, maar niet elk dier een koe.

  11. @Remco: Helder

  12. als de 3G variant pas te koop was dit weekend, en de mijlpaal van 1 MLN op vrijdag al gehaald werd, zullen hier enkel de reeds op voorhand bestelde 3G iPads in meegerekend zijn en niet degene die dit weekend in de winkels verkocht zijn.

    dus waarschijnlijk is het volledige aantal al een stuk hoger. Of ben ik mis?

  13. @Remco: hypothetisch gezien: 12.000.000 downloads over 5.000 apps, en alle appes zijn gelijkmatig gedownload-> dan is dat 2.400 downloads per app-> de gemiddelde iPad app kost 4,99 dollar-> per app is er dan bijna 12.000 dollar verdiend per app in 1 maand tijd…netjes.
    Moet je nagaan als je een populaire iPad app hebt uitgebracht dat boven de gemiddelde uitstijgt.

  14. @tom: Meestal is het aantal verkochte producten een dag/weekendje later meer…maar niet veel meer denk ik, gezien de tekorten in de vele winkels.

  15. @Amine: hypothetisch gezien heel mooi, maar helaas was het verkeerd overgenomen uit de bron. Nu tellen gratis iPhone apps, die wel werken op de ipad maar niet speciaal gemaakt zijn voor de ipad, ook gewoon mee. Hierdoor valt het plaatje iets minder rooskleurig uit voor de ontwikkelaars van de ipad apps.

  16. Origineel geplaatst door Amine
    @tom: Meestal is het aantal verkochte producten een dag/weekendje later meer…maar niet veel meer denk ik, gezien de tekorten in de vele winkels.

    Sorry ik begreep je verkeer, ja je hebt gelijk. 1 mil ipad tot vrijdag en geschat 3 ton ipad 3g’s sinds vrijdag. Dus een totaal van 1.3 miljoen iPad verkocht. En dan is de 3G versie goed voor 23% van de totale verkoop.

  17. @Remco: Ik ben uitgegaan van de gemiddelde, als je zegt dat een deel gratis is dan betekend het dat een ander deel dubbel zo duur is als de gemiddelde(en voor die ontwikkelaar is het plaatje veel rooskleuriger)…

  18. @Amine: Je vergeet alleen dat het niet alleen over de 5.000 ipad apps gaat, maar dat de 200.000 iPhone apps ook meedoen in de berekening. Daarnaast wil het niet zeggen dat het allemaal betaalde apps zijn. Het kunnen makkelijk alleen maar gratis iPhone apps zijn die door ipad gebruikers zijn gedownload.

  19. Ik denk dat veel mensen in elk geval een of meer van de iwork apps kopen die zijn 10$ (trouwens een schijntje als je bedenkt wat sommige ontwikkelaars vragen voor hun HD apps). Dus tegen over de 10 apps die gemiddeld worden gedownload staan al een of twee apps van 10 euro. die apple heeft uitgegeven
    1,2miljoen ipads X gemiddeld 600 $ (3g en de ipad met meer geugen meegerekend) = 720 mln $
    daarbij nog eens de omzet over de apps
    ik denk dat het aandeel apple gerust over de 350 staat volgend jaar helemaal als ik lees dat de iphone nu 16% markt aandeel heeft wereldwijd van de totale mobile telefoonmarkt

  20. Origineel geplaatst door scheerschuim
    Ik denk dat veel mensen in elk geval een of meer van de iwork apps kopen die zijn 10$ (trouwens een schijntje als je bedenkt wat sommige ontwikkelaars vragen voor hun HD apps). Dus tegen over de 10 apps die gemiddeld worden gedownload staan al een of twee apps van 10 euro. die apple heeft uitgegeven 1,2miljoen ipads X gemiddeld 600 $ (3g en de ipad met meer geugen meegerekend) = 720 mln $ daarbij nog eens de omzet over de apps ik denk dat het aandeel apple gerust over de 350 staat volgend jaar helemaal als ik lees dat de iphone nu 16% markt aandeel heeft wereldwijd van de totale mobile telefoonmarkt

    De onderdelen van een iPad kosten ook geld hè. Zo kost het scherm volgens mij àl $80.

  21. en om dit te vieren, geven ze er gratis één aan mij!!

    [hehe,…. nee… -,-] 😀

  22. @Psvu2:

    ik ben nu in New York. Al veel winkels afgeweest maar overal uitverkocht. Gisteren kon ik bij de Apple store in upper west eentje reserveren. (kan ook gewoon via de Apple site met je Apple ID). Vandaag kreeg ik al een mail dat hij klaar lag. Dus gelijk opgehaald. De dag voordat je gaat zou ik er dus eentje reserveren als ik jou was.

  23. @Remco: Je probeert slim te doen, maar bent te dom om het woord hypothetisch te begrijpen…heel teleurstellend

  24. @Amine: wat is het hier gezellig 😀

  25. Krijg koppijn van al die berekeningen haha

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.