Apple bemachtigt domeinnaam iPad3.com

Apple heeft de domeinnaam iPad3.com na een week in handen gekregen. Het adres werd vastgehouden door het bedrijf Global Access.

iPad 3Apple is er in geslaagd om het domein iPad3.com in handen te krijgen. Het site-adres was in het bezit van het bedrijf Global Access, maar Apple maakte vorige week een claim voor het domein bij de World Intellectual Property Organization (WIPO). In de afgelopen 24 uur is het domein in het bezit gekomen van Kilpatrick Townsend & Stockton, een advocatenkantoor dat zich in het verleden al meerdere malen heeft ingezet voor Apple.

Hoewel het domein van eigenaar is veranderd, lijkt de zaak nog niet helemaal afgerond: bij WIPO is de claim namelijk nog niet als afgerond in het systeem gezet.

Dit is niet de eerste keer dat Global Access een domein van een groot bedrijf bezet probeerde te houden. Eerder bleek het bedrijf nog domeinen te hebben die AOL en Mastercard in handen hadden, die uiteindelijk naar deze bedrijven gingen toen er bezwaard werd gemaakt. Apple zelf had in het verleden ook meerdere malen last van bezette domeinen. In mei kreeg het bedrijf nog iPhone5.com in handen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juli 2012, 13:25
Categorie Apple
Onderwerp ipad 3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.