iPhone 3G: volgende maand in nog eens 20 andere landen

De iPhone 3G zal op 22 augustus is nog eens 20 extra landen te koop zijn, zo kondigde Apple aan tijdens een conferentiegesprek van financieel analisten met COO Cook en CFO Oppenheimer.

Apple marktaandeelDe voorraad raakt op in de 22 landen waarin de iPhone 3G nu te koop is, maar toch is Apple van plan om de iPhone 3G vanaf 22 augustus in nog eens 20 nieuwe landen te gaan verkopen. Die toezegging werd gedaan tijdens een conferentiegesprek met financieel analisten, waarbij COO Tim Cook en CFO Peter Oppenheimer aanwezig waren.

Cook wilde niet zeggen welke landen de iPhone volgende maand zullen krijgen. Op dit moment staat op de website van Apple een lijst van 50 landen met het label ‘Coming Soon’, waarbij de landen zijn verdeeld over alle continenten. Het is Apple’s plan om voor het einde van het jaar de iPhone in meer dan 70 landen te verkopen; tijdens het conferentiegesprek werd dat doel nog eens bevestigd. Oppenheimer zegt dat Apple verwacht meer iPhones te verkopen in het huidige kwartaal (dat op 30 september eindigt) dan in elk ander kwartaal sinds de iPhone in juni 2007 voor het eerst in de verkoop ging.

Apple maakte tijdens de prestentatie geen nieuwe verkoopcijfers van de iPhone 3G, maar wel van de Mac en iPod bekend. De verkoop van Mac-desktops steeg afgelopen kwartaal met 49 procent, sterker nog dan de verkoop van MacBooks (37 procent). Apple behaalde daarmee een record. In de Apple Stores gingen 476.000 Macs over de toonbank, waarvan meer dan de helft aan nieuwe klanten. Apple is van plan om in Duitsland en Zwitserland nieuwe Apple Stores te openen. Apple’s omzet steeg met 38 procent naar $7,46 miljard, waarbij de iPhone goed was voor $419 miljoen omzet, maar in die cijfers is de nieuwe iPhone 3G natuurlijk nog niet meegenomen. De App Store heeft inmiddels 25 miljoen downloads registreerd. Er zijn volgens Apple nu 900 applicaties aanwezig (maar die zijn niet in alle lokale App Stores verkrijgbaar), waarvan 90 procent een prijs onder de $10 heeft.

Wat iPods betreft behaalde Apple een mooi afgerond getal: 11.011.000 stuks (een groei van 12 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar) en 717.000 iPhones. Een vergelijking met vorig jaar heeft weinig zin omdat de iPhone toen nog maar twee dagen te koop was.

We kunnen ons nauwelijks voorstellen dat je voor de boekhoudcijfers en eindeloze opsommingen van omzet- en winstcijfers naar iPhoneclub komt en verwijzen daarom graag door naar deze spreadsheet met een samenvatting van alle financiële resultaten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juli 2008, 10:21
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.