Apple: ’85 procent van gebruikers zit al op iOS 7′

Al 85 procent van de iPhone- en iPad-gebruikers zit op iOS 7. Dat heeft Apple bekend gemaakt aan developers.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iOS 7.1 herinneringen icoonApple heeft op een supportpagina voor ontwikkelaars bekendgemaakt dat 85 procent van de gebruikers inmiddels op iOS 7 zit. Slechts 12 procent van de gebruikers is blijven hangen op iOS 6 terwijl nog eens 3 procent van de gebruikers een oudere iOS-versie heeft. Dat maakt het leven van ontwikkelaars een stuk makkelijker: als je je app alleen geschikt maakt voor iOS 7 voor de nieuwste technische mogelijkheden, dan kan dat.


ios7 updateMet alleen ondersteuning voor iOS 7 heb je de meerderheid van de markt te pakken – en die groep wordt alleen nog maar groter. Afgelopen januari maakte Apple bekend dat 80 procent van de toestellen op iOS 7 zat. Sindsdien is er nog eens 5 procent bijgekomen.

Ondertussen zullen al weer veel gebruikers zijn overgestapt naar de nieuwste iOS-versie, iOS 7.1. Die is volgens cijfers van Crittercism de meest stabiele iOS-versie ooit. Ze concluderen dat uit het feit dat op iOS 7.1 maar 1,6 procent van de apps crasht, terwijl dat bij andere iOS-versies nog boven de 2 procent lag. Ook ontdekte Crittercism dat apps onder iOS 7 beduidend minder crashen dan onder iOS 6. Reden genoeg dus om te upgraden, tenzij je toestel het niet meer ondersteunt.

Maar Apple-gebruikers zijn ongeduldig: over een paar maanden (in juni) kijken we alweer uit naar iOS 8, dat tijdens WWDC 2014 zal worden onthuld.

Informatie

Laatst bijgewerkt
25 maart 2014 om 8:11
Onderwerp
Categorie
iOS en iPadOS

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.