Apple: ’85 procent van gebruikers zit al op iOS 7′

Al 85 procent van de iPhone- en iPad-gebruikers zit op iOS 7. Dat heeft Apple bekend gemaakt aan developers.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iOS 7.1 herinneringen icoonApple heeft op een supportpagina voor ontwikkelaars bekendgemaakt dat 85 procent van de gebruikers inmiddels op iOS 7 zit. Slechts 12 procent van de gebruikers is blijven hangen op iOS 6 terwijl nog eens 3 procent van de gebruikers een oudere iOS-versie heeft. Dat maakt het leven van ontwikkelaars een stuk makkelijker: als je je app alleen geschikt maakt voor iOS 7 voor de nieuwste technische mogelijkheden, dan kan dat.

ios7 updateMet alleen ondersteuning voor iOS 7 heb je de meerderheid van de markt te pakken – en die groep wordt alleen nog maar groter. Afgelopen januari maakte Apple bekend dat 80 procent van de toestellen op iOS 7 zat. Sindsdien is er nog eens 5 procent bijgekomen.

Ondertussen zullen al weer veel gebruikers zijn overgestapt naar de nieuwste iOS-versie, iOS 7.1. Die is volgens cijfers van Crittercism de meest stabiele iOS-versie ooit. Ze concluderen dat uit het feit dat op iOS 7.1 maar 1,6 procent van de apps crasht, terwijl dat bij andere iOS-versies nog boven de 2 procent lag. Ook ontdekte Crittercism dat apps onder iOS 7 beduidend minder crashen dan onder iOS 6. Reden genoeg dus om te upgraden, tenzij je toestel het niet meer ondersteunt.

Maar Apple-gebruikers zijn ongeduldig: over een paar maanden (in juni) kijken we alweer uit naar iOS 8, dat tijdens WWDC 2014 zal worden onthuld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 maart 2014, 8:11
Categorie iOS
Onderwerp ios 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.