Vernieuwde AppEvent-app kiest andere insteek

De AppEvent-app voor iPhone is vernieuwd en heeft een nieuwe insteek. Elke dag is er een gratis app van de dag waarop je kunt stemmen.

appevent-icoon-nieuwAppEvent bestaat niet meer in de oorspronkelijke vorm – twee maal per jaar een koopjesfestival met Nederlandse en Belgische ontwikkelaars. Maar de website en bijbehorende app bestaan nog steeds. Ze werden overgenomen door Christian Clerx van het bedrijf MCM Publishers, die in het verleden al regelmatig te maken had met AppEvent. Christian vertelde iCulture onlangs, dat hij met zijn CityZapper-stedengidsen meedeed aan de AppEvent-acties en zodoende in contact kwam met organisator Wouter. MCM Publishers nam de app over en heeft er ambitieuze plannen mee.


In plaats van tweemaal per jaar een kortingsactie kijkt de nieuwe eigenaar het hele jaar uit naar leuke apps. Het gaat daarbij niet meer alleen om kortingsacties die AppEvent zelf met Nederlandse en Belgische ontwikkelaars afspreekt, maar het kan ook een interessante buitenlandse app zijn die toevallig gratis is of door andere partijen (zoals Apple of FAAD) is aangewezen als interessante gratis app. De totaal vernieuwde app is vanaf vandaag in de App Store te vinden.

appevent-appAppEvent bestaat al sinds 2009, maar vanaf 2013 is de insteek anders. Er is een dagelijkse ‘app van de dag’ en er zitten ook regelmatig wat nieuwsberichten in. Dat is volgens Christiaan gedaan om het goedkeuringsproces bij Apple wat soepeler te laten verlopen. Apps met alleen koopjes staan bij Apple immers in een kwaad daglicht sinds het AppGratis-debacle. Dagelijks kun je een reactie plaatsen op de app van de dag of deze beoordelen als top of flop.

Vanaf 2 september start AppEvent bovendien met een Back to school-actie, waarbij je zes dagen lang een gratis app kunt downloaden die te maken heeft met school, studie of algemene ontwikkeling. Je hoeft geen scholier of student te zijn om de app te kunnen waarderen, want er is gedacht aan apps die voor iedere leeftijd interessant zijn. De totale waarde van de gratis apps is bijna 20 euro.

Volgens Christian zit er geen commercieel model achter de app. Ontwikkelaars hoeven geen gigantische bedragen te betalen om als app van de dag te worden aangewezen en ze hoeven ook niet per download te betalen. Voor Christian en z’n team is dit gewoon een leuke activiteit naast de stedengidsen die ze maken. En de gratis app van vandaag? Dat is Snake Slider van ontwikkelaar Bas de Reuver.

Downloaden: AppEvent (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 augustus 2013, 14:24
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerp appevent
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.