App-updates met iPhone 5-ondersteuning versneld goedgekeurd

Apple zou updates die iPhone 5-ondersteuning toevoegen versneld goedkeuren. Hierdoor zou het soms slechts een paar uur duren voordat een update in de App Store verschijnt.

iPhone 5 appsVerschillende ontwikkelaars vertellen aan The Next Web dat app-updates die ondersteuning voor het 4-inch scherm van de iPhone 5 toevoegen, sneller door Apple worden goedgekeurd dan normaal. Het zou slechts een paar uur duren totdat de updates in de App Store staan, terwijl Apple er normaal gesproken dagen over kan doen om een update goed te keuren.

Ontwikkelaars die in de update-omschrijving vermelden dat een update iOS 6- en iPhone 5-ondersteuning toevoegt, merken dat hun nieuwe versie snel wordt goedgekeurd. Apple probeert waarschijnlijk zoveel mogelijk iPhone 5-apps in de App Store te krijgen voordat de nieuwe iPhone op 21 september in de winkels ligt. In Nederland wordt de iPhone 5 vanaf 28 september verkocht.

Apps moeten voor de iPhone 5 een resolutie van 1136 bij 640 pixels ondersteunen. Doen ze dit niet, dan krijg je aan de onder- en bovenkant van het scherm twee zwarte balken te zien, om de missende resolutie te compenseren.

De afgelopen week zagen we al een aantal updates voorbij komen die iPhone 5-ondersteuning bieden. Zo kregen Tweetbot en Reeder gisteren updates die de nieuwe resolutie toevoegen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 september 2012, 12:18
Categorie Apps
Onderwerpen ios 6, resolutie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.