App Store-veteraan Craig Hockenberry kijkt terug op 1 jaar App Store

Ontwikkelaar Craig Hockenberry draait al erg lang mee in de App Store, met zijn applicatie Twitterrific. Hij blikt op zijn blog terug naar 1 jaar App Store: wat ging er goed en welke kansen heeft Apple laten liggen?

craig hockenberryTwitterrific-ontwikkelaar Craig Hockenberry bemoeit zich graag tegen zaken aan en heeft een eigen kijk op de ontwikkelingen bij Apple. Op zijn blog Furbo.org heeft hij nu een artikel geschreven over de veranderingen die Apple in de loop der tijd in de App Store heeft doorgevoerd en welke uitdagingen er nog steeds voor ontwikkelaars zijn. Ook draagt Hockenberry wat oplossingen aan.

Van lange vertragingen bij het goedkeuren van applicaties, moeilijkheden om demo’s en betaalde upgrades aan te bieden tot de vaag gedefinieerde regels die Apple hanteert, alle hoogte- en dieptepunten komen aan de orde.

Natuurlijk komt ook het probleem aan de orde, dat je in de App Store bijna niets meer kunt terugvinden: zoek een Sudoku-spelletje en je krijgt ruim 100 opties in beeld. Je zou Hockenberry kunnen zien als een ouwe mopperkont, die het zelf anders had aangepakt. Het gaat hem er vooral om, dat Apple veel meer uit de App Store had kunnen halen. Eén van zijn oplossingen is om ontwikkelaars $999 voor premium-service te vragen, waarbij Apple extra diensten aanbiedt, wél netjes met ontwikkelaars communiceert en meer openheid geeft.

Via: Furbo.org

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juli 2009, 16:45
Categorie Apps
Onderwerp twitterrific

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.