Nieuw Apple-patent maakt van gewone iPod een mobiele telefoon

Apple heeft in patenten regelmatig iPod-accessoires laten zien, waarmee je de functionaliteit van de iPod verder kunt uitbreiden. Een patent van Apple dat recent is verschenen, laat zien hoe je een apparaatje onderaan de iPod klikt, waarin je een simkaart kunt steken.

ipod simkaartApple heeft in patenten regelmatig iPod-accessoires laten zien, waarmee je de functionaliteit van de iPod verder kunt uitbreiden. Een patent van Apple dat recent is verschenen, laat zien hoe je een apparaatje onderaan de iPod klikt, waarin je een simkaart kunt steken. Daardoor wordt dataverkeer mogelijk en zou je zelfs kunnen bellen via je iPod. Het accessoire ziet er op het eerste gezicht uit als een soort memorecorder.

De fabrikant kan er echter ook een simkaart, flashgeheugen of externe harddisk in stoppen. Je sluit het aan op één van de connectorpoorten, zoals een headsetaansluiting, USB-poort (nog niet op de iPods aanwezig) of een 30-pins connector. Je iPod krijgt op die manier iPhone-achtige functies. iPodNN filosofeert dat het in deze moeilijke economische tijden best een optie kan zijn om met prepaid-opties te verkopen. Soortgelijke accessoires kunnen ook Bluetooth- of FM-transmitters bevatten, die verbinding maken met draadloze speakers, headsets en afstandsbedieningen.

Via: iPodNN

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juli 2009, 17:13
Categorie Accessoires
Onderwerpen ipod, simkaart, telecom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.