App Store groeit met zo’n 150 applicaties per dag

De iPhone App Store groeit met 150 applicaties per dag. Uit een grafiek is af te leiden dat dit aantal nog dagelijk stijgt. Interessant: er zijn meer applicaties van 99 dollarcent dan gratis apps.

applicatie_groeiEconomische crisis of niet: met de App Store gaat het fantastisch. Blogger Charles Teague heeft op zijn blog wat cijfers doorgerekend en omgezet naar grafieken. In de hiernaast getoonde grafiek is bijvoorbeeld te zien hoeveel applicaties er bij de App Store worden aangemeld. Momenteel komen er per dag zo’n 140 applicaties bij, met een gemiddelde prijs van €4,15. De prijs van een applicatie is sterk afhankelijk van de categorie: nieuws, entertainment, sociale netwerken en ook games leveren bijna niets op, terwijl zakelijke applicaties, gezondheid en financieel het grootste prijskaartje hebben.

app prijs per categorie
Kijken we alleen naar de categorieën, dan zijn games het meest populair: zijn zijn goed voor 39 tot 50 procent van de totale hoeveelheid downloads, ook al betreft het maar 23% van de totale hoeveelheid applicaties.

app categorieOok interessant: er zijn ruim 3.000 applicaties van $0,99 – meer dan dat er gratis applicaties zijn (ruim 2.000 stuks). Toch worden de gratis applicaties veel meer gedownload: in de top 100 van populairste applicaties worden de eerste 52 plekken ingenomen door gratis applicaties. In de statistieken van Apple worden gratis en betaalde applicaties altijd apart behandeld.

Meer info: Charles Teague
Via: Cult of Mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 december 2008, 14:20
Categorie Apps
Onderwerpen applicaties, populariteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.