iFund-investeerder Kleiner Perkins laat informatie van 588 iPhone-startups uitlekken

Kleiner Perkins, het bedrijf dat $100 dollar investeert in iPhone-startups, heeft de gegevens van 588 ontwikkelaars laten uitlekken. Een medewerker publiceerde de database met contactgegevens, financiële informatie en bedrijfsplannen per ongeluk online.

ifundKleiner Perkins, het investeringsbedrijf dat 100 miljoen dollar investeert in startups die iPhone-applicaties ontwikkelen, heeft een behoorlijke blunder gemaakt. Door een fout waren de gegevens van 588 bedrijven die zich hadden aangemeld voor het investeringsfonds iFund vrij op internet te raadplegen. Bedrijven die kans willen maken op een bijdrage uit het iFund moeten een online formulier invullen waarop ze contactinformatie, biografische gegevens, bedrijfsplannen en financiële informatie invullen. Die informatie werd opgeslagen in een SQL-bestand dat gemakkelijk door Google kon worden geïndexeerd.

De ontwikkelaars van Fruux ontdekten het lek toen ze in Google wat informatie probeerden na te trekken. Fruux waarschuwde Kleiner Perkins, die het bestand daarna offline haalde. Volgens voormalig hostingprovider Meteora is het bestand per ongeluk gepubliceerd door één van de medewerkers. Kleiner Perkins wil zelf geen commentaar geven.

Via: TechCrunch
Meer info over iFund: Kleiner Perkins en iPhoneclub

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 december 2008, 10:32
Categorie Achtergrond
Onderwerpen beveiliging, ifund

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.