iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: TimeSquare, Farm Heroes Saga, Fitbit en meer

In deze App Gemist: de app van Wie is de Mol, de nieuwe Nederlandse muziekagenda-app TimeSquare en grote updates voor Foodzy en Fitbit.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

Wie is de Mol winnaar aanwijzenIn de week van onze jaarwisseling kwamen er geleidelijk steeds meer nieuwe apps uit. Op het gebied van Games kwamen Sonic & All Stars-Racing en Jet Car Stunt 2 uit en kunnen liefhebber van CandyCrush Saga hun hart ophalen bij het nieuwe Farm Heroes Saga. Ook leuk: de nieuwe Nederlandse muziekagenda-app TimeSquare en de app voor het nieuwe seizoen van Wie is de Mol?. Wie het nieuwe jaar met allerlei goede voornemens is ingestapt doet er goed aan Foodzy en Fitbit eens af te stoffen; beide apps kregen nuttige nieuwe update. Handig voor een gezond en sportief nieuwjaar.

timesquareTimeSquare – De nieuwe Nederlandse iPhone-app TimeSquare is zo’n simpel idee dat je als muziekliefhebber het liefst zelf had verzonnen. Het neemt de vorm van een blokkenschema uit een festivalprogramma als basis voor een nieuwe uitagenda. Je zet je favoriete poppodia en cafés met live optredens onder elkaar en ziet meteen welke optredens er aanstaande zijn door gewoon maar te scrollen.
Downloaden: TimeSquare (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

farm heroesFarm Heroes Saga – Wat hebben Candy Crush Saga, Pet Rescue Saga en Papa Pear Saga met elkaar gemeen? Het zijn alledrie games van King.com en alledrie zijn het doodeenvoudige spelconcepten die erg verslavend zijn. Nu komt dezelfde ontwikkelaar met nóg een simpel match 3-spelletje waarin je ditmaal gelijkgekleurd boerderijfruit combineert: Farm Heroes Saga. Het is opnieuw gratis om te downloaden en om verder te komen als je vast zit, kan je weer een beroep doen op Facebook en in-app aankopen om alsnog verder te komen.
Downloaden: Farm Heroes Saga (gratis, universeel, iOS 5.0+)

widmAVRO Wie is de Mol? – Als vanavond een nieuw seizoen van de kijkcijferhit Wie is de Mol van start gaat, zijn de deelnemers niet de enige die lastige vragen voorgeschoteld krijgen. Ook als bezitter van de nieuwe officiële iPhone-app AVRO Wie is de Mol kan je rekenen op vragen die wijzen naar de winnaar en de mol van het programma. Met punten krijg je te zien of je op het juiste spoor zit en hoeveel je van de mol hebt opgestoken ten opzichte van je vrienden. Update: De applicatie heeft last van accountproblemen maar deze zijn volgens de ontwikkelaar nu verholpen.
Downloaden: AVRO Wie is de Mol (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

segaSonic & All Stars-Racing – Angry Birds Go is niet de enige game die zich opwerpt als hét Mario Kart-alternatief op de iPhone en iPad. Sonic en Sega zijn terug in Sonic & All Stars-Racing Transformed, nadat het origineel uit 2011 in 101 landen even de populairste racegame was in de App Store. De opvolger heeft niet alleen fraaiere beelden en wekelijkse en dagelijkse uitdagingen, maar ook een belangrijk nieuw gameplay-onderdeel. Tijdens het racen kan je auto zomaar veranderen in een boot of vliegtuig, om daarmee verder te scheuren en schieten.
Downloaden: Sonic & All-Stars Racing Transformed (€4,49, met in-app aankopen, universeel, iOS 7.0+)

jet carJet Car Stunts 2 – Een van de eerste nieuwe games in de App Store in 2014 is de opvolger van een spel dat we al een tijdje kennen. In Jet Car Stunts 2 race je constant voor een zo snel mogelijke tijd, maar daarvoor heb je een ultieme beheersing van de auto en het circuit nodig. Smalle weggetjes met obstakels, scherpe bochten en gigantische sprongen maken je constant het leven zuur. Genoeg gehad van alle standaardlevels in de gratis game? Dan kan je aan de slag met een level editor en banen van anderen spelers.
Downloaden: Jet Car Stunts 2 (gratis, met in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)

foodzyFoodzy – De van oorsprong Nederlandse app Foodzy heeft een flinke update gekregen, zoals we eerder al aankondigden. Een nieuw icoon, nieuwe functies en sneller porties inchecken maken de app de moeite waard om weer eens tevoorschijn te halen. En de timing is natuurlijk ook perfect: wie van plan is vanaf 1 januari weer wat beter op z’n eten te letten, zit met Foodzy goed. En baalde je voorheen dat het invoeren van voedingswaren steeds zoveel tijd kostte, dan is daar nu ook iets aan gedaan.
Downloaden: Foodzy (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

notebook 7Notebooks 7 – Verschillende applicaties voor je opgemaakte teksten, notities, taken en PDF-documenten? Met dat gezeur is ontwikkelaar Alfons Schmid helemaal klaar. De oudgediende en in Nederland nog niet al te bekende tekstverwerking-app Notebooks ruimt het veld voor opvolger Notebooks 7 en dat is een app waarin je eigenlijk alles met tekst op de iPhone (en iPad) kan doen. Zo is de applicatie net zo goed een takenlijst als een markdown-editor, en kan je audio opnemen terwijl je zelf aantekeningen opschrijft.
Downloaden: Notebooks 7 (€8,99, universeel, iOS 7.0+)
Downloaden: Notebooks 7 for iPhone (€4,49, iPhone, iOS 7.0+)
Proberen met restricties: Notebooks Lite (gratis, universeel, iOS 7.0+)

budgyBudgy – Misschien is beter met geld omgaan een streven voor 2014, of misschien wil je gewoon de kosten voor het fuifje vanavond op een rij hebben. Nee, het is niet de bedoeling om je een goed voornemen aan te praten, maar Budgy is in beide gevallen een handige iPhone-app. Wie vaak kosten splitst met vrienden of teamgenoten heeft een goede applicatie aan Budgy. Voor elke uitgave die je doet zet je op rij wie je terug moet betalen.
Downloaden: Budgy (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

fitbitFitbit – De iPhone-app van Fitbit is voortaan ook zonder tracker te gebruiken. Voorheen had je een armband of clipje van Fitbit nodig om deze app te kunnen gebruiken. In versie 2.1 van de Fitbit-app is echter de nieuwe functie MobileTrack te vinden, waarmee je op eenvoudige wijze je activiteiten kunt vastleggen, op voorwaarde dat je een iPhone 5s hebt. De MobileTrack-functie is namelijk afhankelijk van de M7-coprocessor in dit nieuwste toestel. Als je op het accountscherm in de app tikt op ‘Set Up a New Fitbit Device’, dan zul je zien dat de nieuwe optie ‘MobileTrack’ aanwezig is. De afgelegde kilometers en aantallen stappen worden op op die manier ook door je iPhone geregistreerd. Het is niet mogelijk om twee apparaten te laten meten en zo je stappen dubbel te laten tellen.
Downloaden: Fitbit (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

rise alarm clockRise Alarm Clock – De succesvolle en minimalistische wekker-app Rise Alarm Clock zet kwaad bloed bij gebruikers na de nieuwste update. De laatste update van de applicatie zorgt er niet alleen voor dat de app beter aansluit op iOS 7 qua ontwerp, maar introduceert ook de optie om meerdere wekkers in te stellen. Dat had een basisfunctionaliteit moeten zijn, vinden App Store-recensenten wereldwijd. Maar ontwikkelaar Kellen Styler dacht er anders over: als je meer alarmen wilt instellen, betaal je een in-app aankoop van 89 cent.
Downloaden: Rise Alarm Clock (€1,79, universeel, iOS 7.0+)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.