‘iOS 6 krijgt aparte app voor podcasts’

In de eerste beta van iOS ontbreekt de optie podcasts in de iTunes-app. Het heeft geleid tot speculatie dat Apple van plan is om een aparte iPhone-app voor podcasts uit te brengen. AllThingsD zegt dat betrouwbare bronnen hebben gezegd dat er een aparte app komt, waar gebruikers de podcasts kunnen ontdekken, downloaden en afspelen. In […]

podcast icoonIn de eerste beta van iOS ontbreekt de optie podcasts in de
iTunes-app. Het heeft geleid tot speculatie dat Apple van plan is om een aparte iPhone-app voor podcasts uit te brengen. AllThingsD zegt dat betrouwbare bronnen hebben gezegd dat er een aparte app komt, waar gebruikers de podcasts kunnen ontdekken, downloaden en afspelen. In iTunes op de desktop zijn de podcasts nog steeds te vinden en dat geldt ook voor de Muziek-app op de iPhone. Het nieuws komt vlak nadat Instacast een nieuwe versie van de app heeft uitgebracht, met flink wat vernieuwingen en verbeteringen. Het is ook meteen de enige, enigszins bekende app op dit gebied.

Wat opvalt is dat de zoekgegevens van podcasts nog wel gewoon in de iTunes-app te vinden zijn. Zoek je bijvoorbeeld de Nederlandse podcast ‘Fast Moving Targets’, dan toont de app al na het invoeren van een paar letters de gezochte naam. Geef je vervolgens toestemming om de resultatenlijst te tonen, dan verschijnt alleen een muziekalbum met de naam Moving Targets, maar niet de podcasts.

Open je vervolgens de Muziek-app op een iPhone met iOS 6, dan is de optie Podcasts nog steeds te zien (zie hieronder). Je kunt er alleen niets mee: tik je op de optie om Podcasts te downloaden vanuit de Store, dan kom je terecht op een leeg scherm in de iTunes-app.

Het uitbrengen van een aparte app zou enerzijds logisch zijn: Apple deed het al eerder met iTunes U, waar Apple ook een aparte app voor uitbracht. Anderzijds is het wat vreemd: podcasts maakten een paar jaar geleden een hoogtepunt door (zelfs ik deed eraan mee). Maar sindsdien komen er nauwelijks nieuwe Nederlandse podcasts meer bij, al worden er nog wel steeds podcast-awards uitgereikt en valt er sporadisch ook nog wel wat nieuws te melden. Internationaal ziet de situatie er anders uit, met bekende videopodcasts uit de stal van Revision3. Al noemen zij het gewoon ‘TV Shows on the internet’ en geen podcasts.

podcasts-app-1   podcasts-app-2

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juni 2012, 10:40
Categorieën Geruchten, iDevices, iOS
Onderwerpen ios 6, itunes, Podcast

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.