Cookoo-fabrikant kondigt nieuwe Cogito-smartwatches aan

CONNECTEDEVICE heeft de Cogito-smartwatches aangekondigd, opvolgers van de Cookoo-smartwatch.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

cogito-kleuren
Niet alleen Pebble gaat een metalen smartwatch uitbrengen, die wat beter past bij zakelijke outfits. Ook CONNECTEDEVICE, maker van de Cookoo-smartwatch, heeft plannen om de huidige serie smartwatches uit te breiden met een zakelijker model. De Cogito is in twee uitvoeringen verkrijgbaar: de duurdere uitvoering in metaal voor 180 dollar en de kleurrijke Cogito Pop van 130 dollar.


Het zijn licht aangepaste varianten op de eerdere Cookoo-modellen, die echter niet als Cookoo in de winkel zullen liggen. Cogito is de nieuwe naam van deze serie, die over 1 tot 2 maanden leverbaar is. Bij de Cookoo- en Cogito-smartwatches krijg je alleen notificaties in de vorm van icoontjes op het scherm te zien. Weergave van sms-teksten en e-mailtjes zoals bij de Pebble zijn bij de horloges van CONNECTEDEVICE niet mogelijk. Ook is er geen appstore zoals onlangs voor de Pebble werd aangekondigd en de mogelijkheden om de functies van dit horloge wat meer te tweaken zijn daarom wat beperkter.

Cookoo was een van de eerste smartwatches die tot stand kwam door crowdfunding. De horloges zijn al een paar maanden in Nederland te koop, maar alleen de nieuwste modellen zijn te upgraden naar de laatste firmware. Het grote voordeel van de Cookoo (en ook de Cogito) is dat ze erg lang meegaan op een enkele knoopcelbatterij, tot wel 8 maanden. De koppeling wordt gelegd via Bluetooth 4.0 Low Energy. Het verschil met de meeste andere smartwatches is dat de Cookoo een analoge wijzerklok heeft. De ‘smart’ functies staan daardoor wat op de tweede plaats. Je zult steeds de iPhone erbij moeten pakken om te zien wat er aan de hand is.

De duurste Cogito biedt nummerherkenning en geeft je de mogelijkheid om binnenkomende telefoongesprekken af te wijzen. Door op het horloge te tappen gaat de schermverlichting aan. Alle Cogito-modellen zijn geschikt voor iOS 7 en Android 4.3 en hoger.

cookoo-watch-cogito

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
15 januari 2014 om 10:09
Onderwerp
Categorie
Accessoires
14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.