iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Quark DesignPad, Badland, Rabo KidsGeldWijs en meer

Rabo KidsGeldWijs moet de allerjongsten al bekend maken met de Rabobank en er zijn meer nieuwe iPad-apps. Badland is een geweldig spel.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

reeder ipadElke week passeert een groot aantal nieuwe iPad-apps de App Store-revue en iPadclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een applicatie over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week het sfeervolle en geweldige spel Badland, Leven en werken van de kabouter van Rien Poortvliet, een nieuwe app om offline mee te lezen en nog veel meer.


Leven en werken van de kabouter – Rien Poortvliet. De man is al in 1995 overleden, maar als je van zekere leeftijd bent ken je nog zijn meesterwerk: ‘Leven en werken van de kabouter‘. Het boek is wereldwijd meer dan 2,5 miljoen keer verkocht, wordt al bijna 40 jaar uitgegeven en is in 21 talen verschenen. Unieboek Het Spectrum vindt het tijd dat de Kabouter ook als e-book te lezen is. De klassieker is helaas wel verkrijgbaar voor een erg klassieke prijs: €19,99. Bijna net zo duur als de hardcover-editie (€25,99). Poortvliet maakte het boek met zijn vriend, arts en wetenschapper Wil Huygen, waarbij ze alle feiten en mythes over de kabouter op een rij hebben gezet.
Downloaden: Leven en werken van de Kabouter (€19,99, iBookstore, iPad, iOS 4.2+)

Reeder voortaan gratis – De veelgeprezen rss-app Reeder is voortaan gratis te gebruiken op de iPad en Mac. Ontwikkelaar Silvio Rizzi heeft dat vandaag bekendgemaakt en heeft meteen de prijsverlaging doorgevoerd. Alleen voor Reeder voor iPhone moet nog betaald worden. Reeder voor iPad kostte voorheen €4,49 en voor Reeder voor Mac moest ook €4,49 betaald worden. Het heeft allemaal te maken met de aankondiging van Google om per 1 juli te stoppen met Google Reader.
Downloaden: Reeder voor iPad (voortaan gratis, iPad, iOS 4.3+)

Dominique Pamplemousse – Het nieuwe iPad-avonturenspel Dominique Pamplemousse zal voor fans van Monkey Island bekend aanvoelen. Ook in deze game loop je rond, verzamel je objecten en los je puzzels op. In plaats van een 2D-tekenstijl, pixels of 3D-beelden heeft de ontwikkelaar echter gekozen voor stop-motion met kleipoppetjes. Om het ouderwetse beeld nog eens af te maken is de game ook nog eens zwart-wit en bestaat de soundtrack vooral uit trompetgeschal.
Downloaden: Dominique Pamplemousse in “It’s All Over Once The Fat Lady Sings!” (€4,49, iPad, iOS 4.3+)

Dotdotdot Reader – Er is een nieuwe speler opgedoken in de markt van applicaties waarmee je afleidingsvrij artikelen offline kan lezen. Net als in Pocket, Instapaper en Readability, kan je in Dotdotdot Reader webpagina’s openen en webadressen plakken om een artikel op te slaan om hem later internetloos terug te lezen. Dotdotdot doet echter wel wat toevoegingen. Zo kan je volgen wat vrienden lezen, kan je e-books importeren via Dropbox en kan je aantekeningen maken en delen met andere gebruikers.
Downloaden: Dotdotdot Reader (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Badland – Spellen waarin je jezelf alleen maar in de lucht hoeft te houden door op het scherm te drukken, zijn talrijk op de iPad en iPhone. Maar zelden werden ze in zo’n sfeervolle stijl gegoten als Badland. In het spel speel je een zwarte pluis op een zwarte voorgrond met gevaarlijke objecten, tegen prachtig getekende decors op de achtergrond. De truc van het spel is dat je dankzij aanwezige items kan vergroten, verkleinen, kan versnellen of kan vermenigvuldigen. Dat werkt net zo vaak in je voordeel als in je nadeel.
Downloaden: Badland (€3,59, universeel, iOS 4.3+)

Quark DesignPad – Quark DesignPad heeft een grote update gehad naar versie 1.5 op de iPad, en dat is goed nieuws voor iedereen die pagina’s, brochures, visitekaartjes of andere papieren uitingen wil ontwerpen. Het iPad-alternatief voor Adobe InDesign waar we eerder al over schreven, heeft een grote update gehad die onder andere een document exporteren als PDF-document mogelijk maakt. Je kan ook meteen printen met AirPrint en documenten opslaan in Dropbox. Verder zijn er nog veel meer nieuwe mogelijkheden in de al uitgebreide app.
Downloaden: Quark DesignPad (gratis, iPad, iOS 4.3+)

Rabo KidsGeldWijs – Kinderen zijn de klanten van de toekomst. Het is geen uitzonderlijke gedachte en een die de Rabobank tot zich heeft genomen voor de nieuwe iPad-app Rabo KidsGeldWijs. De applicatie is gericht op kinderen van 6 tot 10 jaar en laat hen oefenen met een spaarpotje. Of zoals de bank het zelf presenteert: een eigen geldkluis met een eigen code. Het getekende personage Yvette heet je welkom in ‘het spel’ waarin je kan sparen voor verschillende dingen.
Downloaden: Rabo KidsGeldwijs (gratis, iPad, iOS 5.0+)

Might & Magic: Duel of Champions – Ubisoft heeft het iPad-kaartspel Might & Magic: Duel of Champions uitgebracht. In deze game moet je een tegenstander verslaan door op het juiste moment kaarten met soldaten, spreuken of voorwerpen te spelen. Het spel lijkt hierdoor een variant op het bekende ruilkaartspel Magic: The Gathering. Een gelijkenis die alleen maar groter wordt door de fantasystijl van de kaarten. De game heeft een focus op multiplayer, wat betekent dat je tegen andere spelers moet strijden.
Downloaden: Might & Magic: Duel of Champions (gratis, iPad, iOS 5.0+)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.