iculture-app-gemist
App Gemist

App Gemist: Paper van Facebook, Unread, V Select en meer

Paper is méér dan de prachtige nieuwsapp van Facebook voor iPhone. We testen meer nieuwe apps: V Select van de Volkskrant, Unread, MrMovie.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Facebook Paper iPhone 3 februariFebruari heeft een goede start doorgemaakt als het op apps aankomt. In de eerste week van de twee maand verwelkomt de Verenigde Staten alvast Paper, de nieuwe nieuwsapp van Facebook die eigenlijk nog veel meer dan dat is. Is die applicatie niet zo goed, dat het Facebook zoals we het kennen ervoor moet oppassen? We blikken terug op meer leuke apps afgelopen week. V Select is de nieuwe krantenapp van de Volkskrant, Unread een app voor echte nieuwsjunks en met MrMovie kan je een kaartje bij de bios reserveren.

We Like Art iPhoneWe Like Art! – Het barst in Nederland van de initiatieven rondom betaalbare kunst. Denk aan de jaarlijkse Affordable Art Fair of de galerie van Art District. We Like Art is een soortgelijk initiatief dat nu ook een eigen app heeft. In de We Like Art! applicatie vind je betaalbare kunstwerken onder de 500, 100 of 1500 euro. Daarnaast geeft de app je allerlei informatie over betaalbare kunst. Bijvoorbeeld interviews met kunstenaars, video’s en aankondigingen van tentoonstellingen.
Downloaden: We Like Art! (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

MrMovie iPhoneMrMovie Bioscoop Agenda – De bioscoopagenda MrMovie voor iPhone is uitgebreid met de mogelijkheid om direct filmkaartjes te kopen en te reserveren. Besluit je een filmkaartje te kopen in de applicatie, dan kan je die direct afrekenen met iDeal. De nieuwe mogelijkheid geldt alleen voor bioscopen die de functie voor de app geschikt maken. In de applicatie bekijk je op elk moment van de dag het filmaanbod van de verschillende bioscopen in je woonplaats of omgeving.
Downloaden: MrMovie Bioscoop Agenda (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

SkipTheMenu iPhoneSkipTheMenu – Keuzemenu’s bij het bellen! Verschrikkelijk! Jezelf door vijf verschillende afdelingen van een bedrijf loodsen, omdat een helpdesk zo is ingericht dat je begint met een ingesproken bandje. Iedereen kent het ongemak. FreshoftheMill ook. De Nederlandse ontwikkekaar bracht uit eigen frustratie de iPhone-app SkipTheMenu uit. Die moet je helpen sneller in contact te komen met de juiste afdeling binnen een bedrijf. Een vraag over de factuur van de ANWB? Je belt de juiste afdeling direct vanuit de applicatie.
Downloaden: SkipTheMenu (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Pebble iPhonePebble – Pebble heeft een eigen App Store geïntroduceerd, waarin je meer dan duizend applicaties kunt vinden voor op het Pebble-horloge. De nieuwe App Store kan worden geopend vanuit de Pebble iOS-app. Heb je een app gedownload, dan wordt hij via Bluetooth automatisch naar het horloge gestuurd. Om gebruik te maken van de nieuwe Pebble App Store moet je de nieuwe 2.0-versie van de horloge-firmware downloaden, die ook beschikbaar wordt gesteld.
Downloaden: Pebble (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Unread iPhoneUnread – Het landschap van nieuwsapps waar je je eigen nieuwsbronnen aan toevoegt is aan het slinken. Er komen amper nieuwe rss-readers uit sinds Google halverwege vorig jaar de stekker uit Google Reader trok. In de populaire nieuwsapp Flipboard is zelf gekozen nieuwsbronnen toevoegen een nevenfunctie en de officiële Feedly-app suggereert grotendeels zelf sites om te volgen. Reeder 2 is misschien nog wel de enige pure rss-app die je in de App Store treft die er ook nog eens smaakvol uitziet. Tot nu. Unread betitelt zichzelf als de beste rss-app op de iPhone. Is dat het?
Downloaden: Unread (€2,69 ter introductie, iPhone, iOS 7.0+)

Paper iPhonePaper – Facebook heeft een huzarenstukje afgeleverd met Paper. Het sociale netwerk dat jaren geleden nog zo fel werd bekritiseerd om haar eigen iPhone-app, heeft nu een applicatie uitgebracht die vanaf het begin overtuigt. Paper wordt gepositioneerd als nieuwsapp, maar kan wel eens bepalend zijn voor de toekomst van heel Facebook. Want het is niet álleen een nieuwsapp. Het is ook een ideale manier om het sociale netwerk te volgen op een uitzending gemist-achtige manier. Is dat de killer feature van Paper, in een tijd dat tieners Facebook de rug toekeren in het buitenland?
Downloaden: Paper (gratis, alleen in Verenigde Staten, iPhone, iOS 7.0+)

Rewind Radio iPhoneRewind Radio – Altijd al willen weten welke hits er ten tijde van jouw geboorte populair waren? Of welke nummers ook alweer grijs werden gedraaid in jouw toenmalige disco op de middelbare school? Rewind Radio biedt uitkomst. In de handige app kun je muziek zoeken op seizoen, jaar of decennium. Kies voor zomer 1987 en luister bijvoorbeeld naar previews van “Wanted Dead or Alive” van Bon Jovi en “I Wanna Dance with Somebody” van Whitney Houston, die achter elkaar worden afgespeeld. Als de liefde voor bepaalde muziek helemaal terug is kun je vanuit de app meteen het iTunes-nummer kopen.
Downloaden: Rewind Radio (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Online Bijbel iPhoneOnline Bijbel – De iPhone-app Online Bijbel is uitgebreid met een nieuwe gratis bijbel die je kan lezen in de applicatie. Voorheen kon je alleen de Nieuwe Luther Bijbel gratis lezen in de app, maar daar is nu de BasicBijbel aan toegevoegd. De vlotte versie van de Nederlandse bijbel is het grootste aspect van de update, waarin je ook beter kan kopiëren en plakken in de app. Je raakt het versienummer aan om het deelmenu op te roepen.
Downloaden: Online Bijbel (gratis, universeel, iOS 7.0+)

V Select iPhoneV Select – De Volkskrant heeft haar nieuwe app V Select uitgebracht voor iPhone en iPad. Het is de app die we eerder de sneak preview-app noemden. In de applicatie lees je elke avond alvast een selectie van tien artikelen uit de krant van morgen. De verhalen worden elke dag gekozen door de hoofdredactie van de krant. Voor 1,79 euro per week krijg je volledige toegang tot elke editie, maar je leest elke dag één verhaal gratis. In de opzet lijkt V Select dus op het vorig jaar uitgekomen NRC Reader van het concurrerende Handelsblad, maar er zijn de nodige verschillen.
Downloaden: V SELECT (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Moves iPhoneMoves – Het was het meest frustrerende aan stappenteller Moves: als je écht intensief ging sporten en je iPhone dus veilig langs de kant legde kon je achteraf niet invoeren dat wel degelijk had bewogen. De app registreerde zelf lopen, fietsen en rennen, maar hoe zat het dan met al die andere sporten? Tellen voetballen, hockeyen, squashen en rugby niet als bewegen? Vanaf nu gelukkig wel. Gebruikers hebben namelijk nu de mogelijkheid om achteraf hun activiteiten en sporten in te voeren.
Downloaden: Moves (€2,69, iPhone, iOS 6.0+)

Smoothies iPhoneSmoothies – De goede voornemens om meer te sporten zijn mislukt, maar je wilt het wel gezonder aan doen? Of je wil er juist een schep bovenop doen? Er is altijd nog de smoothie. De fruitdrank is nooit te beroerd om je een dosis verse energie te geven en helpt je ook nog aan je fruit te komen elke dag. Volgens de Nederlandstalige iPhone-app Smoothies de gezonde fruitshakes, kan je ook ziektes tegenwerken met de juiste ingrediënten.
Downloaden: Smoothies de gezonde fruitshakes (€1,79 met 25 smoothies, universeel, iOS 5.0+)

Master Password iPhoneMaster Password – Heb jij je wachtwoorden al aangepast na de vele wachtwoordlekken van afgelopen jaar? Een wachtwoordgenerator is veiliger dan overal hetzelfde wachtwoord voor gebruiken en handiger dan overal een ánder wachtwoord voor gebruiken. Master Password rijkt je een oplossing aan tegen slechte wachtwoorden. De applicatie kostte voorheen 8,99 euro, maar is voortaan gratis om te downloaden en te gebruiken. De applicatie slaat je wachtwoorden niét online op, maar zorgt er wel voor dat je ze overal bij de hand hebt.
Downloaden: Master Password (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

ShiftCal iPhoneShiftCal – Wanneer heb je dagdienst en wanneer avonddienst deze week? Heb je deze maand nog weekenddienst en wanneer kan je daarvoor compenseren? Je kan het handmatig invoeren in je favoriete agenda-app op de iPhone, maar je zal er vermoedelijk altijd langer mee bezig zijn dan in het nieuwe ShiftCal. Dit is geen volledige agenda-app. Nee, deze applicatie laat je alleen zo snel mogelijk je diensten invoeren.
Downloaden: ShiftCal (€0,89, iPhone, iOS 7.0+)

Secret iPhoneSecret – “Absolutely addictive”; “Hate it and love it”; “Game-changer”. Het is maar een greep uit het commentaar van grote techsites en gebruikers over de nieuwe Secret app. In de VS is de app, een soort anonieme Twitter voor vrienden en vrienden daarvan, een ware hit. En zoals vaker met succesverhalen is het idee achter de app eigenlijk heel simpel: hij doorzoekt je contacten en kijkt wie van jouw vrienden Secret heeft. Daarna kun je anoniem gedachtes, geheimen of gevoelens delen.
Downloaden: Secret (gratis, alleen in Verenigde Staten, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 augustus 2014, 11:24
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.