iculture-app-gemist
App Gemist

App Gemist: Pacemaker, QuizUp, LC Krant en Hello Doctor

Deze week op iPadclub de muziekapp Pacemaker, maar ook LC Krant, QuizUp en de medische applicatie Hello Doctor.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Pacemaker voor iPadWe hebben deze week meerdere muzikanten gesproken die lyrisch zijn over het pas verschenen Pacemaker. De nieuwe dj-app doet een hoop dingen anders en ook nog eens een hoop dingen goed. Hij is ook nog eens gratis te downloaden, waardoor hij makkelijk uit te proberen is. Daarnaast vandaag op iPadclub aandacht voor Hello Doctor, de opnieuw uitgebrachte LC Krant en de op de iPad verschenen quizgame QuizUp

Hello Doctor iconHello Doctor – Als artsen en ziekenhuizen een elektronisch patiënten dossier van je aanleggen, is het dan niet handig zelf ook een dossier bij te houden? De iPad-app Hello Doctor geeft je die mogelijkheid. De gratis applicatie geeft je de mogelijkheid de papierstapel en communicatie bij te houden en notities bij de administratie te schrijven. Voor jezelf, maar ook voor de dokter.
Downloaden: Hello Doctor (gratis, iPad, iOS 6.0+)

Pacemaker iconPacemaker – Als je in de App Store zoekt naar DJ-applicaties voor de iPad, dan vind je een groot aanbod van allerlei apps die min of meer hetzelfde doen, de een weliswaar wat uitgebreider dan de ander. De nieuwe iPad-applicatie Pacemaker kiest een eigen insteek: eenvoud én een uitgebreide bibliotheek waar je uit kunt putten. Het is namelijk de eerste en enige DJ-applicatie voor de iPad die je rechtstreeks met je Spotify-account kunt koppelen.
Downloaden: Pacemaker (gratis, iPad, iOS 7.0+)

LC Krant iconLC Krant – De Leeuwarder Courant is op een extra manier te lezen op de iPad en iPhone. Naast de modern vormgegeven nieuwsapplicatie LC HD die een eigen abonnement met regionieuws met zich meebrengt, is nu LC Krant uitgebracht. Het is een applicatie die doet wat je van de naam verwacht: de ‘papieren’ krant presenteren op het touchscreen. Toch is de scheiding tussen de apps wat lastiger dan je zou zeggen. Ook in LC Krant lees je namelijk nieuws van de website van het dagblad.
Downloaden: LC Krant (gratis, universeel, iOS 5.0+)

QuizUp iconQuizUp – Het Engelstalige Trivia-spel QuizUp is in korte tijd erg populair geworden, met meer dan 5 miljoen downloads sinds het verschijnen eind vorig jaar. Nu is er goed nieuws voor liefhebbers, want de app is voortaan universeel en dus ook beschikbaar voor de iPad. Een logische keuze, want vragen met afbeeldingen kunnen eenvoudiger zijn om op groot scherm te beantwoorden, zeker als je snel moet reageren. Ter gelegenheid van het universeel worden van de app zijn er nu speciale iPad-categorieën in QuizUp te vinden, zoals Name The Dish, Food Logos en Name the Landmark. Deze categorieën kunnen ook op de iPhone worden gespeeld, maar de vragen zijn vanwege de foto’s en logo’s geschikter voor de iPad.
Downloaden: QuizUp (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 20:33
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.