iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Mailbox, De Nieuwe Pers, Kickstarter en meer

Het was de week van de revolutionaire mail-app Mailbox op iPhone en de gratis krant De Pers kwam ook terug op iOS met DNP: De Nieuwe Pers.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

DNP De Nieuwe Pers iPhone iPad previewIedere week duiken er ontzettend veel nieuwe iPhone-apps op in de App Store. iPhoneclub bespreekt iedere dag de meest noemenswaardige apps en significante updates. Omdat er iedere dag echter zoveel gebeurt, kan het zo zijn dat je in de loop van de week een paar apps hebt gemist. Daarom zetten we ieder weekend alle interessante apps nog eens voor je op een rij. Deze week de terugkeer van de gratis krant De Pers onder de zo logische noemer DNP: De Nieuwe Pers. Ook hebben we een uitgebreide recensie van de mail-app Mailbox.


AG Happier iPhoneHappier – Afgelopen week kwam de app Happier uit. Het idee achter de app is dat je gelukkiger bent als je je focust op positieve dingen, delen van goede ervaringen met anderen en lief zijn voor de mensen waarom je geeft. Onderzoek zou hebben uitgewezen dat het echt werkt. Om je daarbij te helpen kun je in de app positieve ervaringen vastleggen en delen met anderen. Het kan daarbij om grote maar ook om onbeduidende ervaringen zijn: word je blij van het sneeuwlandschap wanneer je uit het raam kijkt, dan kan dat ook in de app.
Downloaden: Happier (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Football Clubs Quiz iPhoneFootball Clubs Quiz – Football Clubs Quiz is een nieuwe iPhone-app met een tamelijk simpele insteek: raad zoveel mogelijk emblemen van voetbalclubs. De app bevat logo’s van meer dan 350 voetbalclubs wereldwijd en vorm daarmee ook een uitdaging voor mensen die denken dat ze alles wel weten. Om het niet te simpel te maken zijn in logo’s van clubs als Ajax en PSV de namen ‘weggegumd’. Bij andere logo’s (bijvoorbeeld S04 en FCB) was het lastig om letters weg te photoshoppen zonder het hele logo onherkenbaar te maken, dus bij die clubs heb je een mazzeltje.
Downloaden: Football Clubs Quiz (gratis, universeel, iOS 5.0+)

AG DNP Krant iPhoneDNP Krant – De Nieuwe Pers heeft haar iPhone- en iPad-app uitgebracht. DNP luidt de korte naam van de doorstart van de vergane gratis krant De Pers. De applicatie bestaat eigenlijk uit twee gedeelten. Er is een sectie met nieuws dat voor iedereen beschikbaar is en aanvullend kan je je abonneren op journalisten die gespecialiseerd zijn in een onderwerp. Je betaalt 1,79 euro per maand voor één auteur of 4,49 euro voor het totaalaanbod van in eerste instantie elf journalisten. Ook op de presentatie van het nieuws is bijzonder.
Downloaden: DNP Krant (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

AG InstaDuck iPhoneInstaDuck – Het kan bijna niet anders of Google is je eerste en misschien enige bron voor zoeken op internet. Dat betekent dat de dienst bevalt, maar er schuilt een gevaarlijke waarheid achter. Google onderzoekt je zoek- en klikgedrag en neemt dat al mee in de volgende keer dat je zoekt. Hoe meer je zoekt, hoe meer je in een ‘filter bubbel‘ kan raken waarin je alleen nog maar artikelen van je eigen selectie sites gepresenteerd krijgt. Een benauwende gedachte, of niet? De website DuckDuckGo laat je anoniem zoeken en trekt bewust géén lering uit je eerdere gedrag. InstaDuck is een onafhankelijke iOS-app waarmee je op DuckDuckGo kunt zoeken.
Downloaden: InstaDuck (€0,89, universeel, iOS 6.0+)

AG OneContact iPhoneOneContact – Je was even niet bij de les en introduceerde een nieuwe naam in je adresboek terwijl je die persoon met een ander nummer er al had in staan. Of gaf Google+ pardoes toestemming zich te mengen in je adresboek en alle contacten op het sociale netwerk toe te voegen. De gratis iPhone-app OneContact rekent af met dubbele contacten in je iPhone-adresboek. De applicatie vindt niet alleen dubbele contacten, maar ook contacten die verdacht veel op elkaar lijken.
Downloaden: OneContact (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Grid-Diary iPhoneGrid-Diary – Lekker makkelijk: Grid-Diary is een dagboek waar je niet elke dag met volle inspiratie aan hoeft te beginnen. De iPhone-app schuift je elke dag een aantal vragen onder de neus die je kort en krachtig kan beantwoorden, zodat je de verschillende aspecten van een dag niet aan elkaar hoeft te schrijven. Niet zo creatief, wel zo simpel. Grid-Diary laat je bovendien elke dag selecteren welke dagen je aan jezelf wil stellen. Zo houd je je dagboek zelf in de hand.
Downloaden: Grid-Diary (€1,79, iPhone, iOS 6.0+)

AG Mailbox iPhoneMailbox – Ja, de nieuwe iPhone-app Mailbox geniet een ongewoon grote hype. Alle sites sprongen op Mailbox als dé revolutie op het gebied van e-mailen, met als gevolg dat het aantal voorinschrijvingen op de dienst zo groot werd, dat ontwikkelaar Orchestra een wachtrij-systeem invoerde. Zelfs nu de applicatie te downloaden is, sluit je aan in een rij en kan je niet meteen gebruik maken van de toepassing. Allemaal voor een mooie belofte: Mailbox maakt van je Gmail-inbox een todo-lijst. Of de app de moeite waard is, leggen we uit in een uitgebreide review.
Downloaden: Mailbox (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

AG Cloudier iPhoneCloudier – Het is een beetje een achterhoedespeler geworden tegen het grote geweld van Dropbox, Google Drive en Microsofts Skydrive, maar CloudApp verdwijnt niet zomaar van het toneel. Cloudier is een nieuw uitgebrachte, onafhankelijke iPhone-app voor de online dienst waarbij je voor 5 dollar per maand onbeperkt bestanden tot en met 250 MB groot kan uploaden en delen met anderen. Met Cloudier upload je foto’s individueel, als groep of als zip-bestand waarin je de foto’s kleiner maakt. Verder kan je ook je bestanden bij de opslagdienst beheren.
Downloaden: Cloudier (€2,69, iPhone, iOS 6.0+)

AG Homework. iPhoneHomework. – Altijd goed voor tevreden lezers: een goede huiswerk-app op de iPhone. Homework. – inderdaad, met een punt erachter – is de nieuwste toevoeging in het specifieke genre applicaties. De app is ontzettend simpel van opzet. Je hebt een zwarte achtergrond met witte taken erop en een plus erboven. Daarmee voer je een nieuwe huiswerktaak in die vervolgens meteen tussen de andere taken komt te staan, op datum van deadline. Je ziet bij elke taak hoelang je nog hebt voor het afronden van de klus of het leren van je proefwerk.
Downloaden: Homework. (€0,89, universeel, iOS 6.0+)

AG Kickstarter iPhoneKickstarter – Crowdfunding-site Kickstarter heeft een officiële iPhone-app uitgebracht, waarmee je kunt bladeren door de beschikbare projecten. Bij het openen van de app krijg je de mogelijkheid om met je Facebook-account in te loggen – maar dat is niet verplicht. Vervolgens blader je door de pagina’s met Staff Picks, aanbevelingen van de redactie. Je kunt ook zien welke projecten bij jou in de buurt zijn gestart of zoeken op basis van stadsnaam. Een andere mogelijkheid is om op basis van categorie te bladeren, bijvoorbeeld Design, Fashion of de door ons vaak bezochte categorie Technology.
Downloaden: Kickstarter (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Sliders iPhoneSliders – De iPhone-app Sliders vertelt je in detail hoe jij je over de afgelopen week hebt gevoeld. Je geeft eens in de zoveel tijd binnen de app aan hoe je er precies voor staat, waarbij je een bolletje op een balk moet bewegen tussen twee extremen. Deze informatie wordt gelogd en in een grafiek gezet, zodat je later het verschil tussen je metingen makkelijk kunt zien. De app heeft al een paar standaardvragen, waaronder “hoe gezond is deze maaltijd?” en “hoe goed voel ik me?”, maar je kunt ook je eigen metingen verzinnen. Hierbij hoef je enkel een vraag en twee extremen in te vullen.
Downloaden: Sliders (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

AG Taxiprijs iPhoneTaxiprijs – Handig, als het openbaar vervoer niet meewerkt en een eigen auto rijden onverantwoord is: een iPhone-app waarmee je ziet wat een taxirit maximaal mag kosten. De nieuwe iPhone-app Taxiprijs legt zich erop toe en biedt zelfs geen andere functie. Je bepaalt een start- en eindpunt en de app laat zien wat een reëel bedrag is voor de afstand. Dat doet het aan de hand van wettelijk ingestelde Nederlandse maximumtarieven. Het geldt daarom als indicatie, maar je zou er wel een goede indruk van kunnen krijgen. Zou kunnen… want Taxiprijs maakt onhandig gebruik van Apple Maps.
Downloaden: Taxiprijs (€0,89, iPhone, 4.3+)

AG Rank Your Pic iPhoneRank Your Pic – De sneaker met een vinkje of drie strepen? Beginnen met Breaking Bad of Dexter? Zara of H&M? In Rank Your Pic zijn het keuzes die je zomaar aan andere gebruikers voorlegt. In de Nederlandse applicatie van ontwikkelaar Drukke Baasjes upload je twee foto’s en stemmen andere gebruikers door er op een van de twee te tikken. De applicatie gedraagt zich als een sociaal netwerk waarop je vrienden kan uitnodigen en kan volgen en reageert op Rank Your Pics van andere gebruikers.
Downloaden: Rank Your Pic (gratis, iPhone 6.0+)

AG Mac-to-Windows Shortcuts iPhoneMac-to-Windows Shortcuts – Steevast Mac-gebruiker en je stapt nu over naar Windows 8? Of is Windows 8 een reden om niet langer door te gaan met Windows en juist over te stappen op Mac’s OS X? Misschien wil je sowieso al meer sneltoetsen leren om je computersysteem sneller mee te bedienen. De nieuwe iPhone-app Mac-to-Windows Shortcuts is gratis te downloaden en bevat lekker snelle lijstjes met daarin de commando’s van sneltoetsen op een rij, met Windows en Mac OS X overzichtelijk naast elkaar.
Downloaden: Mac-to-Windows Shortcuts (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.