Kleverbeast: zelf iPhone- en Android-apps maken voor 29 dollar per maand

Kleverbeast is een nieuwe aanbieder voor het maken van mobiele apps. Voor 29 dollar per maand kun je aan de hand van templates een eigen app maken.

kleverbeastStel, dat iedereen apps zou kunnen maken, of je nu kunt programmeren of niet. Zou de App Store dan overspoeld worden door troep? Of komen mensen met écht briljante ideeën dan eindelijk hun kans? Kleverbeast is een start-up die je helpt om een mobiele app te maken, ongeacht je technische bagage. De doelgroep van het bedrijf zijn de miljoenen consumenten die best een app zouden willen maken, maar geen twintigduizend euro op de bank hebben staan en ook geen slim neefje hebben, die even iets kan programmeren. Die markt werd al bediend door aanbieders als Mobile Roadie (bijvoorbeeld voor artiestenapps), maar Kleverbeast richt zich op een bredere groep en is goedkoper. Bij Mobile Roadie betaal je $99 per maand voor een iPhone-app en $299 voor een iPad-app. Kleverbeast vraagt $29 per maand. Hoe meer apps je wilt, hoe meer je betaalt.

Kleverbeast is ontstaan in New York, heeft 21 medewerkers en denkt met de service vooral creatieve professionals te trekken, zoals fotografen, kunstenaars en bloggers. Maar ook: mensen met een hobby of mensen met een klein bedrijf die een app als marketinginstrument willen inzetten. Sinds afgelopen donderdag is de benodigde tool in publieke beta beschikbaar. Je kunt met Kleverbeast iPhone-, iPad- en Android-apps maken via de browser. Je kiest een van de aangegeven thema’s, bijvoorbeeld kunst, mode of fotografie, kiest een paginatemplate voor pagina’s die over producten moeten gaan of die een lijst met video’s bevatten en het raamwerk is neergezet. Via de browser sleep je content van je computer naar je app-template. Dit werkt op een WYSIWYG-basis, dus wat je ziet is ook hoe het in de app eruit komt te zien. Je kunt Kleverbeast een week lang gratis uitproberen. Voor het indienen bij de App Store rekent Kleverbeast nog eens $250. Maar je kunt dat natuurlijk ook zelf doen: voor $99 per jaar sluit je een developeraccount bij Apple af.

ode kids

Bij het goedkoopste account krijg je 700MB opslag, statistieken, audio- en videofuncties. Binnenkort komt er ook push notificaties en ondersteuning voor advertenties (iAds en AdMob) bij. Kleverbeast overweegt om ook een gratis account aan te bieden, maar daarover zijn nog geen details bekend. Mogelijk komen die apps vol te staan met advertenties, waarbij Kleverbeast de inkomsten opstrijkt. Maar dat is nog onzeker.

Wie op Kleverbeast in de App Store zoekt, zie alvast wat (iPad-)apps die via deze service zijn gemaakt. De hieronder afgebeelde Russische receptenapp ziet er bijvoorbeeld wel aardig uit, als je van plan was je kooksels in een app te stoppen.

kleverbeast voorbeeld

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 februari 2013, 10:56
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.