Appsterdammers organiseren #AltWWDC als alternatief WWDC

AltWWDC is een gratis en onafhankelijk alternatief voor WWDC, de Apple-ontwikkelaarsconferentie die dit jaar in 2 minuten was uitverkocht. Elke dag gratis presentaties, lunch en een plek om rustig te werken met gratis Wi-Fi en koffie.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

altwwdcApple’s WWDC-conferentie was dit jaar in twee minuten uitverkocht. Mike Lee van Appsterdam heeft samen met anderen nu het initiatief opgevat om een alternatief WWDC te organiseren. #AltWWDC is een gratis en onafhankelijk alternatief voor WWDC, dat plaatsvindt op de SF State Downtown Campus, één huizenblok verwijderd van Apple’s locatie. Je kunt er presentaties volgen van Mike Lee, Victor Agreda, Brett Terpstra, Brent Simmons, Saul Mora en anderen. Op #AltWWDC kun je ook gewoon rondhangen in de co-working ruimte, waar je koffie en gratis Wi-Fi kunt vinden, maar waarbij je ook andere ontwikkelaars kunt aanschieten als je met een (code)probleem zit.

Elke dag is er gratis lunch en je kunt met z’n allen kijken naar een live feed van de WWDC-keynote. Kortom: ideaal als je toch de vibe van WWDC wilt meemaken, maar er niet in geslaagd bent om een kaartje te bemachtigen. Mike Lee is als initiatiefnemer van Appsterdam natuurlijk al bekend. Maar er zijn nog meer interessante sprekers, zoals Brett Terpstra. Hij is redacteur bij TUAW, maar besteedt het grootste deel van zijn tijd aan zijn werk als webontwikkelaar en grafisch designer. Hij geeft bovendien vaak zijn mening over ontwikkelingen rond Apple.

AltWWDC vindt plaats van 10 tot 14 juni en biedt vijf dagen lang de mogelijkheid een plek om rustig te werken en mensen te ontmoeten. Inschrijven is gratis, maar je er wordt wel gewerkt met een inschrijflijst. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Sponsors en vrijwilligers zijn welkom.

Meer info: #AltWWDC

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 april 2013, 13:52
Categorie Apps
Onderwerpen developers, wwdc 2014 uitgelicht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.