iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: iWork, VLC, Staccal 2, Calendars 5 en meer

In deze App Gemist lees je over het vernieuwde iWork voor iOS, maar ook over de nieuwe agenda-applicatie Staccal 2 en mail-cliënt Magin.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

Apple iWork apps vernieuwd iOS Mac iCloudDeze week viel vooral op dat veel grote spelers op het gebied van productiviteit hun apps vernieuwden. Readdle vernieuwde het populaire Calendars 5, Omnifocus is nu Nederlandstalig en Todoist heeft nieuwe functies om samen te werken. Een nieuwe app op dit gebied is Staccal 2, waar we een uitgebreide review van schreven. Daarnaast vernieuwde Apple haar iWork-apps voor iOS en OSX. Eén van de interessantste nieuwe opties is de afstandsbedieningsfunctie in Keynote, waarmee je een presentatie op andere apparaten kunt bedienen. De optie werd door Apple al langer aangeboden via de aparte app Keynote Remote, die vannacht uit de App Store is gehaald.


pluxPlux – De meeste klantenkaarten-apps verdienen niet de schoonheidsprijs, maar Plux is anders. De app, waarin je eenvoudig klantenpassen kunt toevoegen, is naast functioneel namelijk ook prima vormgegeven. De initiatiefnemers van Plux hebben al meerdere deelnemende ketens aan zich weten te binden, zoals de ANWB, Airmiles, AH, de Bijenkorf, Douglas, Paradigit, America Today en Bever. Bij deze ketens weet je dus zeker dat je Plux-passen ook daadwerkelijk in de winkel kunt laten scannen, maar het is ook mogelijk om klantenkaarten van andere winkels toe te voegen. Handig aan Plux is dat in het overzicht van je passen de klantenkaart van de dichtstbijzijnde winkel altijd bovenaan staat. Binnenkort wordt de app geüpdatet met een shopping-component, waarin grote Nederlandse retailers elkaars producten en acties gaan promoten.
Downloaden: Plux (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

het is nu 18Het is nu 18+ – De nieuwe regels voor alcoholverkoop maken wat tongen los, maar niet altijd door de alcohol zelf. Als je 23 bent en voor het eerst in vijf jaar weer gecontroleerd wordt of je wel oud genoeg bent om alcohol te kopen, bijvoorbeeld. Maar ook als je 17 bent en één jaar mocht drinken – en nu weer niet. Het is nu 18+ is een gratis iPhone-app gericht op scholieren die de regelgeving weer even in context moet plaatsen. Ja, hij is wel een beetje braaf…
Downloaden: Het is nu 18+ (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

readabilityReadability – De iPhone- en iPad-app Readability verlegt zijn focus. De applicatie deed altijd maar één ding: ervoor zorgen dat je artikelen die je tegenkomt op websites of in Twitterberichten, offline kan teruglezen in de applicatie. Maar vanaf nu houd je die artikelen niet langer voor jezelf. Readability voor iPhone en iPad is een sociaal netwerk geworden. Je kan artikelen in de app delen en kan artikelen lezen van personen die de app je aanraadt. De volgende stap is een logische: het direct volgen van vrienden in de app. Eerder bood Instapaper al een lijst met artikelen van anderen.
Downloaden: Readability (gratis, universeel, iOS 7.0+)

staccalStaccal 2 – “Als we nou eens twaalf verschillende weergaven in een app zetten, dan vindt iedereen er vast wel zijn weg in.” Dat moeten de dames en heren achter de nieuwe agenda-app Staccal 2 hebben gedacht. De applicatie geeft je een maand-, week-, dag-, lijst- en doorlopende maandweergave, naast nog een overzicht van taken dat integreert met de standaard Herinneringen-app op elke iPhone. Die veelvoud aan keuze is echter niet het enige waarvoor je Staccal 2 zou kunnen installeren. De app biedt ook wat vernuftige trucjes.
Downloaden: Staccal 2 (€0,89, iPhone, iOS 7.0+)

pagesPages, Numbers en Keynote – Apple heeft updates beschikbaar gesteld voor de iOS- en OSX-apps Pages, Numbers en Keynote. De bijgewerkte applicaties zijn voornamelijk voorzien van bugfixes en een paar kleine toevoegingen. Eén van de interessantste nieuwe opties is de afstandsbedieningsfunctie in Keynote, waarmee je een presentatie op andere apparaten kunt bedienen. De optie werd door Apple al langer aangeboden via de aparte app Keynote Remote, die vannacht uit de App Store is gehaald.
Downloaden:

  • Pages (€8,99, universeel, iOS 7.0+)
  • Numbers (€8,99, universeel, iOS 7.0+)
  • Keynote (€8,99, universeel, iOS 7.0+)

calendars 5Calendars 5 – Calendars 5 kreeg van ons een iCulture Award voor beste agenda-app van 2013, en dat is niet voor niets. De applicatie is een optelsom van goede eigenschappen. De agenda bevat een lijst-, dag-, maand- en weekweergave waarin je afspraken eenvoudig versleept en is ook een verdienstelijke todo-app. De troef is dat je afspraken en taken met alle informatie kan aanmaken in vloeiende zinnen. Nu is Calendars 5 geüpdatet met een nieuwe functie waarmee je anderen voor afspraken en evenementen kunt uitnodigen. Hiervoor hoef je bijvoorbeeld alleen in “Coffee with John” in te typen, waarna de app hem voor de koffie-afspraak uitnodigt. John kan vervolgens accepteren, weigeren of zeggen dat hij het nog niet weet.
Downloaden: Calendars 5 (€5,99, universeel, iOS 6.0+)

twitterificTwitterrific 5 – Twitterrific 5 for Twitter kan wel eens een inhaalslag kan gaan maken op de officiële Twitter-app en iCulture Award-winnaar Tweetbot 3. De applicatie die je normaal voor 2,69 euro downloadt, is nu tijdelijk voor 89 cent te downloaden. En dat is niet alles: Twitterrific 5 is voorzien van een update die de applicatie een hoop nieuwe functionaliteit geeft. De app laadt nieuwe tweets voortaan automatisch in je timeline en laat je nu Twitterlijsten vanuit de app bewerken.
Downloaden: Twitterrific 5 for Twitter (€0,89, normaal €2,69, universeel, iOS 7.0+)

moovitMoovit – In Nederland zijn er meer dan genoeg spelers met applicaties voor het gebruik van het openbaar vervoer, maar dat wil niet zeggen dat er over de landsgrenzen geen noemenswaardige apps worden ontwikkeld. Moovit is bijvoorbeeld een populaire Israëlische reisplanner die ook wel het Waze van het openbaar vervoer wordt genoemd. De overzichtelijk applicatie is ook in het Nederlands beschikbaar en is nu compleet vernieuwd, met een strakker ontwerp en nieuwe functies. Zo heeft Moovit nu niet alleen een nieuw app-icoon, maar ook een iOS 7-interface en real-time updates met waarschuwingen van vervoersbedrijven.
Downloaden: Moovit (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

triodosTriodos Bankieren – De mobiele betalen-app van Triodos Bankieren voor iPhone en iPad heeft een schat aan nieuwe functies gekregen na een update. De applicatie is vanaf nu zelfstandiger te gebruiken, zodat je internetbankieren op de website minder nodig hebt. Je kan nu Europese betalingen uitvoeren in de applicatie, je kan toekomstige betalingen inplannen en je kan het adresboek beheren. Behalve de nieuwe betalingsmogelijkheden, heb je ook meer inzicht in de app.
Downloaden: Triodos Bankieren (gratis, universeel, iOS 5.0+)

todoistTodoist – Het is even twee keer kijken in de App Store-omschrijving, maar de takenlijst-app Todoist heeft wel degelijk een grote nieuwe update gekregen voor iPhone en iPad. De todo-app die in totaal al meer dan één miljoen gebruikers heeft, heeft met ingang van de nieuwe update 8.0.1 de mogelijkheid gekregen om samen te werken met andere gebruikers. Je voegt andere contacten toe bij het maken van een nieuw project en kan de anderen vervolgens taken en subtaken delegeren.
Downloaden: Todoist (gratis, universeel, iOS 7.0+)

vlcVLC – Videospeler VLC voor iPhone en iPad heeft een grote update gekregen. De nieuwe versie geeft de applicatie onder andere een uiterlijk dat is afgestemd op iOS 7, met een felle oranje kleur en afbeeldingen van televisieseries en audio in het menu. Verder herstelt VLC for iOS 2.2 de integratie met Dropbox. Het is nu ook mogelijk om rechtstreeks video’s te streamen en af te spelen vanaf je Dropbox-account. De app is bovendien eenvoudiger geworden voor nieuwe gebruikers. Voortaan krijg je eenmalig een introductie als welkomst.
Downloaden: VLC for iOS (gratis, universeel, iOS 6.1+)

maginMagin – Je kan 2013 toedichten aan grofweg twee soorten apps. Er zijn behoorlijk wat kleine apps voor het openbaar vervoer op iPhone bijgekomen, maar dat aantal viel nog in het niet bij de hoeveelheid nieuwe mailapps. Magin is de eerste applicatie die de trend doorzet naar 2014. Het is een app die zich het best laat vergelijken met Triage: het is een applicatie die je gebruikt voordat je een volledige mailapp met alles erop en eraan gebruikt.
Downloaden: Magin – Delightful Email (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

sherlockSherlock: The Network – De Britse publieke omroep BBC maakt goede sier met Sherlock, de detective die de laatste jaren nieuw leven is ingeblazen door schrijvers Steven Moffat en Mark Gatiss. Werp een blik op Twitter nadat een van de drie afleveringen per seizoen is afgelopen en je weet wat de serie met mensen doet. De bijbehorende iPhone-game Sherlock: The Network bevat exclusieve audio- en videofragmenten van acteurs Benedict Cumberbatch, Martin Freeman en Gatiss zelf in hun rollen, maar haalt ie het niveau van de serie?
Downloaden: Sherlock: The Network (€4,49, iPhone, iOS 6.0+)

teamnlTeamNL – De Nederlandse sportbond NOC*NSF heeft een eigen, officiële iPhone-app uitgebracht rondom de sporters die meedoen aan de Olympische Winterspelen in Sochi. TeamNL is een handzame mini-encyclopedie over de deelnemers, met foto’s, video’s en een functie om je eigen favorieten uit te roepen. De applicatie kent daarnaast sportnieuws, heeft het Nederlandse programma van de spelen en een medailletabel.
Downloaden: TeamNL (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

31311387-roundedOptimizeMe – OptimizeMe is een nieuwe iPhone-app die quantified self meer naar de gewone gebruiker wil brengen. OptimizeMe brengt allerlei metingen en activiteiten samen en probeert er ook betekenis aan te ontlenen. Het is een kleine moeite om allerlei lichaamsbewegingen en dagelijkse activiteiten vast te leggen, maar daar leer je niets van. Die data wordt pas zinvol als je er betekenis aan kunt geven en conclusies kunt trekken. OptimizeMe helpt daarbij: bij welke mensen voel je je het gelukkigst? Slaap je beter na een stevige wandeling? En word je echt ontspannen van yoga, of blijk je veel beter te ontspannen door met vrienden iets te gaan drinken? Het zijn verbanden en relaties die je niet zomaar uit de gegevens opdiept, maar OptimizeMe beweert dat wel te kunnen. Is dat ook zo? We probeerden het uit.
Downloaden: OptimizeMe (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.