iculture-app-gemist
App Gemist

App Gemist: Google Now, ForeverMap 2, Upcoming en veel meer

In de iPhone App Gemist deze week de strakke offline kaarten-app ForeverMap 2, het hilarische Upcoming, OV Saldo, Onavo Protect en nog meer.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Google-Now-TeaserIedere week duiken er ontzettend veel nieuwe iPhone-apps op in de App Store. iPhoneclub bespreekt iedere dag de meest noemenswaardige apps en significante updates. Omdat er iedere dag echter zoveel gebeurt, kan het zo zijn dat je in de loop van de week een paar apps hebt gemist. Daarom zetten we ieder weekend alle interessante apps nog eens voor je op een rij. Deze week is Google Search voorzien van de langverwachte Google Now-optie waarmee Google je informeert aan de hand van je dagritme, maar geheel kritiekloos is de app niet ontvangen. Verder een fietsnavigatie-app, een applicatie die internetten op de iPhone veiliger wil maken (met kanttekeningen), ‘Wie ben ik’ met de telefoon en nog veel en veel meer.

AG Nutrino iPhoneNutrino – Nutrino is een nieuwe iPhone-app, die je helpt om gezonder te eten. De ‘voedingsdeskundige in een app’ kijkt eerst wat je gegevens zijn en wat je wilt bereiken, vervolgens geef je aan wat voor jou de belangrijkste maaltijden zijn en vul je in hoe je gewoonlijk je maaltijd samenstelt. Je kunt ook nog aangeven of je vegetariër/veganist bent of bepaalde allergieën hebt en Nutrino houdt er rekening mee. Nutrino is niet direct een dieetapp, maar je kan het wel op die manier gebruiken. De app is grotendeels Nederlandstalig maar bepaalde delen werken nog niet, zoals afhaalmaaltijden en buiten de deur eten.
Downloaden: Nutrino (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Seesaw iPhoneSeesaw – Zal ik die geruite handtas kopen voor dagelijks gebruik, of een simpele zwarte? Zomaar een vraag die je in de vernieuwde app Seesaw kunt tegenkomen. Deze app helpt je met het nemen van beslissingen, van de leukste jurk tot de lekkerste taart. Mensen vragen interieuradvies over bloempotten en wijnrekken, kunnen niet beslissen wat ze zullen eten of zullen aantrekken. Met de app schakel je de wisdom of the crowd in om je helpen een beslissing te maken. Het gevaar is dan natuurlijk wel, dat de smaak van de massa de doorslag geeft, waardoor je alsnog met een saaie zwarte handtas de winkel uit loopt.
Downloaden: Seesaw (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Blink iPhoneBlink – Blink is een nieuwe kanshebber op het gebied van chatapps met berichten die zichzelf vernietigen en is daarmee een directe concurrent van Snapchat en Facebook Poke. De app laat je berichten, foto’s en video’s naar vrienden en naar grotere groepen sturen. Dezelfde ontwikkelaar maakte eerder de app Kismet, maar heeft aangekondigd dat ze zich voorlopig zullen focussen op Blink. Kismet is een sociaal netwerk, waarbij het makkelijk wordt om je vrienden te vinden en met ze af te spreken op één plek.
Downloaden: Blink (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Classic Note iPhoneClassic Note – De nieuwe app Classic Note laat zien dat een app niet altijd hypermodern hoeft te zijn en ook niet gebruik hoeft te maken van de nieuwste design-inzichten. Classic Note laat je notities maken alsof je een klassieke Macintosh-computer voor je neus hebt. De app bestaat uit een notitieblok en rekenmachine. De app is gemaakt door ontwikkelaar David T. Green, die zich liet inspireren door System 6 in Mini vMac, een vroege Macintosh-emulator. System 6 was een besturingssysteem met grafische gebruikersinterface voor vroege Macintosh-gebruikers.
Downloaden: Classic Note (€3,59, iPhone, iOS 6.0+)

AG ZeroShake iPhoneZeroShake – De iPhone-app ZeroShake belooft het beeld van je iPhone-camera te stabiliseren, waardoor een filmpje geschoten uit de losse pols minder snel trillingen bevat. Dat is in het eerste opzicht een wat rare toevoeging: Apple heeft zelf al een stabilisator voor de iPhone-camera geïntroduceerd, die een hoop bewegingen uit je beeld wegneemt. Toch is er plek voor ZeroShake’s opties: de app biedt namelijk een hoop opties die het beeld nog stabieler maken, maar ook verwachten dat je wat inlevert.
Downloaden: ZeroShake (gratis, in-app aankopen, iPhone, iOS 6.0+)

AG FriendFiction iPhoneFriend Fiction – Het iPhone-spelletje Friend Fiction laat je samen met tot vier vrienden een verhaal verzinnen. Je kiest een genre en drie vrienden die de game ook spelen, waarna je een introductiestukje krijgt voorgeschoteld waar het gepende avontuur mee begint. Vervolgens is het aan jou en je medespelers om iedere beurt een vooraf bepaald aantal woorden aan het stuk toe te voegen.
Downloaden: Friend Fiction (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Google Now iPhoneGoogle Now – Google heeft zojuist Google Now uitgebracht voor de iPhone en iPad. De functie waarbij Google je probeert te bedienen als een persoonlijk assistent, is te gebruiken na een update van de Google Search-app voor de iPhone en iPad. Log daarop in en veeg het startscherm omhoog en je krijgt de locatiedienst in beeld. Google Now toont van hoe langer je het gebruikt, hoe gerichter informatie die op jou en je leefritme is afgestemd. De spraakdienst die doet denken aan Siri zit niet in Now voor iOS: je kunt met je stem nog steeds enkel Google-zoektermen invoeren.
Lees ook: Google Now trekt zware wissel op accuduur
Lees ook: Google ontkent dat Google Now batterij leegslurpt
Downloaden: Google Search (gratis, universeel)

AG Wikimedia Commons iPhoneWikimedia Commons – De online encyclopedie Wikipedia bevat een grote hoeveelheid tekst, maar het is wel zo informatief als er bij de artikelen ook foto’s staan. Daaraan is een groot gebrek op Wikipedia, want het ze kunnen niet zomaar allerlei foto’s van internet plukken. Het moeten rechtenvrije foto’s zijn die met de Creative Commons-licentie beschikbaar zijn gesteld. Wil je een bijdrage leveren aan de artikelen op Wikipedia door foto’s te maken, dan kan dat nu via een speciale app van Wikimedia Commons.
Downloaden: Wikimedia Commons (gratis, universeel, iOS 6.0+)

AG Luchtkwaliteit iPhoneLuchtkwaliteit – Uche-uche… Zit je op een plek waar de luchtverontreiniging écht niet te harden is, dan is het zaak om de Luchtkwaliteit-app eens op te starten. Deze app is een gezamenlijk initiatief van het Rijksinstituut voor de Volksgezondheid en Milieu (RIVM), de GGD Amsterdam en de DCMR Milieudienst Rijnmond. Elk van deze organisaties beheert een eigen meetnet voor de luchtkwaliteit. De app toont de actuele waarden op de meetstations en geeft daarmee inzicht in de mate van de gemeten luchtverontreininging. Per station wordt een verwachting voor de volgende dag gegeven.
Downloaden: Luchtkwaliteit (gratis, universeel, iOS 4.3+)

AG Infuse iPhoneInfuse – Ontwikkelaar FireCore staat vooral bekend om zijn jailbreak-hulpmiddelen voor de Apple TV, maar het bedrijf heeft nu ook een nieuwe app uitgebracht in Apple’s App Store. Infuse is een videospeler voor iOS die het makkelijker wil maken om je video’s te sorteren. Zo kun je bijvoorbeeld inloggen bij videodienst Trakt om aan te geven welke films, series en documentaires je allemaal al hebt gezien, zodat deze informatie met andere mediaspelers in je huis gesynchroniseerd kan worden. De andere mediaspeler moet dan uiteraard ook Trakt ondersteunen. Veel van de functies in Infuse doen verdacht veel denken aan XBMC, de open source mediaspeler die je alleen op iDevices met een jailbreak kunt installeren.
Downloaden: Infuse (€4,49, universeel, iOS 5.0+)

AG Feed Wrangler iPhoneFeed Wrangler – Over twee maanden sluit Google Reader. Wie de nieuwe winnaar wordt als meestgebruikte rss-dienst, valt nog te bezien. De nieuwkomer Feed Wrangler zou een kanshebber kunnen zijn, ware het niet dat er één grote drempel is: je moet €16,99 per jaar betalen om de dienst te kunnen gebruiken. Feed Wrangler bestaat uit een website en een iOS-app. Een Mac-app volgt nog. De keuze voor een betaalde dienst is volgens ontwikkelaar David Smith de beste manier om als kleine ondernemer te kunnen overleven.
Downloaden: Feed Wrangler (gratis, abonnement van €17/jaar vereist, universeel, iOS 6.0+)

AG Majesteit iPhoneMajesteit – Als je een iPhone-app maakt die inspeelt op een actuele gebeurtenis als Koninginnedag en de abdicatie, is het makkelijk om de boot te missen. Dan kan je applicatie zomaar net te laat uitkomen voor het moment supreme, zoals bijvoorbeeld gebeurde bij het spelletje Kroning van de Koning. Het overkwam de applicatie Majesteit niét. De reeds een week verkrijgbare applicatie kan zich nu de eerste app noemen die zich richt op de nieuwe majesteit, koning Willem-Alexander.
Downloaden: Majesteit (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

AG Handle iPhoneHandle – Een nieuwe todo-app op de iPhone mag amper nieuws meer heten in het gigantische aanbod van takenlijsten dat al voorhanden is op iOS, maar Handle is een kijkje waard. Het is een nieuwe, gratis te downloaden iPhone-app die synchroniseert met een veel groter platform op het web. De website van Handle is namelijk gespecialiseerd in het verwerken van e-mail tot taken – en die zie je dan terug in de iPhone-app. De optelsom van mails en todo is niet de enige grote overeenkomst met de populaire mailapp Mailbox.
Downloaden: Handle (gratis, iPhone, alleen nog todo-app, iOS 6.0+)

AG Pass the Baton iPhonePass the Baton – Pass the Baton (‘Geef het estafettestokje door’) is een sociale stappenteller voor mensen die fit willen worden. De app maakt gebruik van gamification om je in beweging te krijgen en is gemaakt door het bedrijf Striiv. Die zagen we eerder al eens langskomen met een goede doelen-app waarin ook gamification aan bod komt. Door stappen te zetten kon je meebouwen aan een gebouw. Hoe meer lichaamsbeweging je beoefende, hoe meer geld de organisatie GlobalGiving aan allerlei goede doelen gaf.
Downloaden: Pass the Baton (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Co-Rider iPhoneCo-Rider – Fietsers in Nederland opgelet! De iPhone-app Co-Rider is voorzien van een leuke en nuttige update waardoor je Nederlandstalige gesproken instructies krijgt tijdens het fietsen. De applicatie van ontwikkelaar Anders Borum is dus een volwaardige navigatie-app voor op de fiets geworden, die fungeert zoals een navigatie-app in de auto. Je hoort steeds de volgende afslag, bocht en weg door je oordopjes. En als je van de route afwijkt, berekent Co-Rider een nieuwe route naar de bestemming voor je.
Downloaden: Co-Rider (€2,69, iPhone, iOS 5.0+)

AG Phone Tower iPhonePhone Tower – Geen verjaardagsfeestje is meer hetzelfde sinds de iPhone. Of de smartphone, eigenlijk. Ja, je zit nog steeds in een kringetje, maar de helft is er niet meer bij. Constant verstopt in dat touchscreen waar nog even een drie sterren-waardering op het laatste level moet worden gehaald, of het laatste pushbericht weer om je aandacht zeurt. Die tijd is voorbij, als het aan Phone Tower ligt. Het is echt waar: een iPhone-app die ervoor moet zorgen dat je even geen iPhone-apps meer gebruikt.
Downloaden: Phone Tower (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG Heads Up iPhoneHeads Up – Ontwerper @phillryu, onder andere verantwoordelijk voor de geroemde taken-app Clear, heeft een nieuw iOS-spelletje uitgebracht. In Heads Up moet je de iPhone boven je hoofd houden, waarna je moet raden welke naam er boven je hoofd staat. Dit doe je met behulp van hints die je vrienden in dezelfde kamer aan je geven. Heb je goed geraden, dan geef je de iPhone een zwiep naar voren om naar de volgende persoon te gaan. Aan jou de taak om op deze manier zoveel mogelijk namen in zo’n kort mogelijke tijd te raden.
Downloaden: Heads Up (€0,89, iPhone, iOS 5.0+)

AG Upcoming iPhoneUpcoming – Als je vatbaar bent voor filmpjes van katten die in een bad duiken en er zo snel mogelijk weer uit willen komen, voor honden die onschuldig kijken nadat ze een ravage hebben aangericht of voor de beste schwalbevideo’s, is het misschien verstandig Upcoming even te laten liggen tot het weekeinde. De gelijknamige website heeft een eigen iPhone-app uitgebracht waarin het stikt van artikelen met dat soort grappige inhoud. Daarnaast verzamelt de toepassing de meest gedeelde artikelen en video’s van andere Nederlandse websites.
Downloaden: Upcoming (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

AG ForeverMap 2 iPhoneForeverMap 2 – Skobbler, de ontwikkelaar van de populaire goedkope navigatie-app GPS Navigatie 2, heeft haar andere grote applicatie grondig vernieuwd. ForeverMap 2 is geen navigatie-app, maar een toepassing waarin je kaarten kan downloaden om later zonder internetverbinding te gebruiken. De app geeft in versie 3.0 toegang tot wereldwijde kaarten, toont je allerlei nuttige locaties op de kaart in de omgeving en heeft een nieuwe interface gekregen. Ter gelegenheid is de app tijdelijk niet voor 2,69 euro, maar voor 89 cent te downloaden.
Downloaden: ForeverMap 2 (€0,89 ter introductie, normaal €2,69, iPhone, iOS 5.1+)

AG Onavo Protect iPhoneOnavo Protect – Onavo heeft met Onavo Protect een nieuwe app uitgebracht die je veilig moet laten internetten op de iPhone. De ontwikkelaar kwam eerder al met de opzienbarende gratis app Onavo Extend: een applicatie waarbij je dataverbruik kan terugdringen door al je internetverkeer door te sturen naar een server in Israël die ervoor moet zorgen dat je data wordt gecomprimeerd zodat je minder verbruikt. Onavo Protect is opnieuw gratis te downloaden en wil je nu een veilige omgeving bieden voor mobiel surfgedrag. Phishing sites worden aangeduid, onveilige sites geblokkeerd en je wachtwoorden en andere gevoelige informatie worden beschermd.
Downloaden: Onavo Protect (gratis, universeel, iOS 5.0+)

AG OV Saldo iPhoneOV Saldo – Daan Lemmen en Remco van der Veer hebben een nieuwe applicatie voor de iPhone uitgebracht waarin gebruik wordt gemaakt van Apple’s Passbook. De jonge ontwikkelaars kwamen eerder namelijk al met PassMaker, een applicatie met sjablonen om Passbook-tickets te maken in de huisstijl van bekende Nederlandse winkelketens. In de app OV Saldo kan je je aanmelden met je account, kan je meerdere chipkaarts invoeren en kan je hun saldo daarvan doorzetten naar Apple’s ticket-app.
Downloaden: OV Saldo (€0,89, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 20:31
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.