Kinsa Smart: iPhone-thermometer verzamelt crowddata

De Kinsa Smart is een thermometer met iPhone-koppeling, die verzamelde informatie automatisch deelt met andere gebruikers. Zo weet je hoeveel zieken er in de buurt zijn.

Kinsa Smart Thermometer iPhoneDe Kinsa Smart is een thermometer met een aansluiting voor de geluidspoort van je iPhone. Hiermee kun je gemaakte metingen gelijk in de bijbehorende iPhone-app laden. Dat is niet alleen handig voor wanneer je metingen in een grafiek wil opslaan, zoals bij andere iPhone-thermometers kan: de Kinsa Smart gebruikt de gemeten temperaturen om direct de juiste stappen te maken. Heeft bijvoorbeeld je zoon of dochter koorts, dan wordt dit naar een groep van je school gestuurd. Dit geeft ouders een makkelijke plek om te zien of er een griepje heerst in de klas.

De gemeten data wordt ook op een kaart getoond, zodat je in één oogopslag kunt zien hoeveel zieken er in jouw directe omgeving zijn. Dit soort informatie klinkt handig, maar zal uiteraard pas echt van pas komen zodra een aanzienlijk aantal mensen de Kinsa Smart gebruikt. Als alleen jij en je buurman de iPhone-thermometers hebben, zul je niet echt een goed overzicht van de griepsituatie in jouw buurt krijgen.

De iPhone-app zal uiteindelijk ook in staat zijn om direct een zuster in een ziekenhuis te alarmeren als je koorts te hoog is. Ook kun je ermee foto’s en video’s naar je dokter sturen. Omdat de app probeert te concluderen waar je wellicht last van hebt, krijg je te horen waarvan je exact foto’s moet maken.

Op het moment is de Kinsa Smart nog een crowdfundproject op Indiegogo. Een donatie van 41 dollar verzekert je van de iPhone-thermometer. Het is een ‘flexibel’ Indiegogo-project, wat betekent dat het project ongeacht het binnengehaalde bedrag zal slagen. Met nog 45 dagen en een derde van de beoogde 45.000 dollar te gaan, lijkt het er echter op dat de makers niet snel in geldproblemen zullen komen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 mei 2013, 16:00
Categorie Accessoires
Onderwerpen indiegogo, thermometer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.