iculture-app-gemist
App Gemist

App Gemist: Dikkie Dik, Klokhuis en Type:Rider

In App Gemist deze week: Dikkie Dik, Sheepland, Kinderboekenweek en een update voor Blur.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Type Rider GaramondElke zaterdag zetten we op iPadclub de belangrijkste apps van de afgelopen week nog eens op een rij. Zo ben je meteen weer bij met alle apps die op dit moment hot zijn. Met in deze aflevering: Dikkie Dik, Sheepland en leuke Kinderboekenweek-apps. Ook bekeken we een typografiespel met de naam Type:Rider en gingen we leuke experimentjes uitvoeren in de keuken met de Klokhuis-app Zoek het uit! En mensen die ervan dromen om ooit nog eens in The Voice of Holland te staan moeten zeker eens kijken naar de app Singaling.

dikkie dik icoonDikkie Dik – Dikkie Dik is terug. Uitgeverij Gottmer heeft de vorige app met Dikkie Dik-voorleesverhalen uit de App Store gehaald en vervangen door een nieuwe voorleesapp. Dat betekent wel dat je eventuele aankopen opnieuw moet doen, maar om boze reacties te voorkomen geeft de uitgever alle voorleesverhalen van Dikkie Dik tijdelijk gratis weg. Ze blijven ook na de Kinderboekenweek op de iPad staan.

Downloaden: Dikkie Dik Verhalen (gratis, universeel, iOS 6.1+)

kinderboekenweek zzz icooniKids – Nog meer leuks voor kinderen in de wekelijkse rubriek iKids. We bespraken aanbevolen titels van de Kinderboekenweek 2013 die als app of ebook verkrijgbaar zijn. Onder andere Ridder Florian, Met je hoofd boven water en Aan de bal zijn via de iTunes Store verkrijgbaar.

Downloaden: Kinderboekenweek Zzz (gratis, iPad, iOS 4.3+)

blur icoonBlur – Blur kenden we al als iPhone-app, maar ook op de iPad komt deze wallpaperapp goed tot zijn recht. Met Blur kun je foto’s vervagen, zoals de naam al aangeeft. Het idee is dat je een bestaande foto gebruikt, daar een vaagheidsfilter overheen gooit en het eindresultaat dan als wallpaper gebruikt. In Blur kun je voortaan ook foto’s van anderen vervagen.

Downloaden: Blur (€0,89, universeel, iOS 6.1+)

singaling icoonSingaling – Singaling is een app om te experimenteren met vocale effecten (stemeffecten), om ze vervolgens in een muziekproductie te gebruiken. Bedoeld voor professionele zangers, maar ook te gebruiken als je nog niet zo goed kunt zingen. Het is een leuke manier om je stemgeluid te verbeteren of te vervormen.

Downloaden: Singaling (€5,99. universeel, iOS 6.1+)

type rider icoonType:Rider – Een bijzondere game voor de iPad. Type:Rider is een game waarbij je een tijdreis maakt door de wereld van lettertypes. Je speelt het spel als twee rollende punten die onderweg over grote letters rollen terwijl ze objecten verzamelen. Bij de letters waar je overheen rolt herken je bekende lettertypes uit de geschiedenis, zoals Garamond en Comic Sans. Een mooie manier om de liefde voor typografie in een game te verwerken.

Downloaden: Type:Rider (€2,69, universeel, iOS 5.0+)

klokhuis icoonZoek het uit! – Zoek het Uit! is een iPad-app van het bekende tv-programma Het Klokhuis. In deze app ga je met dagelijkse materialen proefjes uitvoeren. De app is erop gericht om samen te spelen en dingen te ontdekken. In totaal zitten er 12 experimenten in de app, waarbij je wordt aangemoedigd om foto’s te maken van het experiment en die in te zenden naar de programmamakers. Je wordt stap voor stap door het experiment geleid.

Downloaden: Zoek Het Uit! (gratis, iPad, iOS 4.3+)

sheepland icoonSheepland – Een nieuw bordspel op de iPad (en iPhone), maar gebaseerd op een al bestaand bordspel. Je moet proberen om landje te veroveren en te zorgen dat de schapen op de beste stukken land staan. Sheepland is een bordspel dat je met vier personen speelt en waarbij je zoveel mogelijk punten moet verdienen.

Downloaden: Sheepland (€3,59, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 20:30
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.