iculture-app-gemist
App Gemist

App Gemist: App Store 5 jaar, IFTTT, Cal, Douane reizen en meer

In deze iPhone App Gemist staan we uitgebreid stil bij de App Store 5 jaar, we hebben nieuwe vakantiespecials en: Cal, Fuel Finder en meer.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Cal Agenda-itemIedere week duiken er ontzettend veel nieuwe iPhone-apps op in de App Store. iPhoneclub bespreekt iedere dag de meest noemenswaardige apps en significante updates. Omdat er iedere dag echter zoveel gebeurt, kan het zo zijn dat je in de loop van de week een paar apps hebt gemist. Daarom zetten we ieder weekend alle interessante apps nog eens voor je op een rij. Deze week staan we uitgebreid stil bij het eerste jubileum van de App Store, vinden we shortcuts op de iPhone met IFTTT, testen we de nieuwe agenda-app Cal en nog veel meer.

AG Statistimo iPhoneStatistimo – Koen Jacobs en compagnon Eric Mulder brengen de eerste iOS-applicatie voor de Nederlandse dienst Distimo uit. Met Statistimo kunnen ontwikkelaars app-statistieken van Distimo bekijken, maar de app is niet door Distimo zelf gemaakt. Statistimo geeft een snel overzicht van het aantal downloads, de gemaakte omzet en de App Store Reviews van je eigen applicaties. Om de app te gebruiken heb je wel een Distimo App Analytics-account nodig. Koen en Eric brachten eerder de grappige app UFO Gemist en een zoekapp voor Pinautomaten uit.
Downloaden: Statistimo (€1,99, universeel, iOS 5.0+)

AG My Football Pro iPhoneMy Football Pro 4 – De laatste Braziliaan heeft net de Confederation Cup gekust en de transfermarkt is nog ver verwijderd van benauwende deadlines. Het zijn rustige dagen op voetbalgebied, in de aanloop naar het Europese competitieseizoen 2013-2014. En uitgerekend dit is de periode in het jaar dat ontwikkelaar Supportware een grote, belangrijke update uitbrengt voor haar livestanden-app My Football Pro. De toepassing is gratis te downloaden, maar komt nu wel over tafel met een betaald abonnement.
Downloaden: My Football Pro 4 (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Imgur iPhoneImgur – Imgur, een online vergaarbak van grappige afbeeldingen en foto’s, heeft een eigen iPhone-app uitgebracht. Het gaat om een applicatie waarmee je de inhoud van de site op een mobiele manier kan bekijken én zelf foto’s kan uploaden met een account. Gebruikers leveren hun plaatjes aan, andere gebruikers kunnen die omhoog stemmen en zo zie jij ze misschien verschijnen in de sectie met populairste foto’s.
Downloaden: Imgur (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Tripwolf Offline City Maps iPhoneTripwolf Offline City Maps – In de iCulture Vakantiespecial hebben we aantal sterke apps met offline kaarten op een rij gezet. Tripwolf, bekend van reisgidsen in de App Store, komt met een app die makkelijk in dit rijtje had kunnen staan. Met Tripwolf Offline City Maps kun je kaarten van bijzonder veel steden downloaden en offline gebruiken, bijvoorbeeld als je op vakantie bent. Net als ForeverMap 2 en Stay maakt gebruik Tripwolf Offline City Maps van snelle OpenStreetMap-kaarten. Met de betaalde kun je alle kaarten downloaden zonder extra kosten.
Downloaden: Tripwolf Offline City Maps (€1,79, iPhone, iOS 5.0+)

AG Cooliris iPhoneCooliris – Cooliris is een ontzettend handige app die al je foto’s uit verschillende bronnen bij elkaar zet. Door de nieuwe update kan de dienst ook verbinding maken met Skydrive, Evernote en Tumblr. Eerder al kon Cooliris bij de foto’s van je fotorol en de afbeeldingen die op Instagram, Facebook, Flickr, Picasa, Twitter en Dropbox staan. Inclusief alle andere minder bekende diensten zoals Tencent Weibo en Renren zijn er inmiddels 20 bronnen waaruit je de foto’s kunt halen. Als je eenmaal alle wachtwoorden hebt ingevoerd, kun je snel en simpel door alle foto’s bladeren.
Downloaden: Cooliris (gratis, universeel, iOS 5.0+)

AG IStuddy NL iPhoneiStuddy NL – iStuddy. Dat is natuurlijk een woordspeling van ‘iStudy’ en ‘iBuddy’, en het is ook de naam van een nieuwe Nederlandse iPhone-app gericht op studenten. De applicatie zegt je je hele studentenleven te willen voorzien met informatie die je nodig hebt. Als je een blik werpt op het hoofdmenu, lijkt dat al aardig te lukken. De applicatie voorziet in nieuws van verenigingen, algemeen nieuws, agenda’s, een marktplaats voor studenten, aanbiedingen, kamerverhuur, studentenverzekeringen en vacatures voor starters en stagiairs.
Downloaden: iStuddy NL (gratis, iPhone, iOS 6.1+)

AG IFTTT iPhoneIFTTT – If This Then That (IFTTT) is een webdienst om allerlei zaken op de computer te automatiseren. Nu is er ook een officiële iPhone-app van IFTTT, waarmee je de workflows ook op de iPhone kunt maken. Met IFTTT voor iPhone kun je de gebruikelijke ‘recepten’ maken, die in actie komen na een bepaalde trigger van Facebook, Dropbox, Evernote, Feedly of e-mail. Maar er zitten ook een aantal specifieke functies in die speciaal voor iOS zijn gemaakt en samenwerken met apps als Herinneringen, Adresboek en Foto’s. Je moet er wel wat tijd voor nemen om uit te zoeken hoe alles werkt, maar daarna heb je er profijt van omdat allerlei dingen vanzelf gaan.
Downloaden: IFTTT (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG UpTo 2.0 iPhoneUpTo 2.0 – Als je iOS 6 met Facebook hebt gekoppeld, ben je al gewend dat verjaardagen en evenementen van Facebook in de standaard agenda verschijnen. Maar je kunt ook nog een stap verder gaan: UpTo probeert een agenda te combineren met gebeurtenissen van anderen, zoals feestjes van vrienden, wedstrijden van je sportteam en aanstaande filmpremieres. UpTo bestond eigenlijk in 2011 al, maar we hebben er nooit over geschreven omdat het een vrij simpele app was waarmee je kon zien welke activiteiten vrienden gepland hadden. Versie 2.0 maakt de app een stuk nuttiger, door je privéafspraken te combineren met evenementen van sociale netwerken en streams van externe partijen.
Downloaden: UpTo (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

AG Cal iPhoneCal – De makers van taken-app Any.DO hebben vandaag de nieuwe agenda-applicatie Cal uitgebracht in de App Store. In Cal maak je afspraken met een contextgevoelig invoerveld en kun je door de interface bewegen met slimme veeg- en tapcommando’s. De app maakt ook gebruik van je adresboek, waardoor het makkelijker is om een afspraak met een bepaald persoon te plannen. Cal is daarmee een geduchte concurrent voor andere agenda-apps zoals Fantastical – met als groot voordeel dat je hem gratis in de App Store kunt downloaden.
Downloaden: Cal (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG TickTick iPhoneTickTick – Over een kleine maand trekt de gezamenlijke takenlijst-app Astrid de stekker eruit. De applicatie ruimt het veld na de overname van Yahoo eerder dit jaar. Als je behoefte hebt aan een takenlijst delen met anderen, mag je dus op zoek naar een alternatief. Wunderlist is dan een naam die zeker niet in het rijtje mag ontbreken, maar het is niet de enige oplossing. TickTick is een nieuw platform voor het web, iOS en Android en houdt qua indeling vast aan die van Astrid.
Downloaden: TickTick (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Douane reizen iPhoneDouane reizen – Verguld ben je, met het prachtige kunstwerk dat je in een knus winkeltje kocht tegen een mooie prijs. Je hebt er al een plek voor in huis bedacht. En dan gooit de douane roet in het eten. Hoéveel moet je betalen?! Dat is toch een grapje zeker? De belastingdienst probeert je nu van tevoren tegemoet te komen als het gaat om importheffing. Haar iPhone-app Douane reizen kreeg een update gekregen die de applicatie niet alleen erg mooi maakt, maar ook handig. Zo heb je een rekenmachine waarmee je de belasting voor producten kan uitrekenen.
Downloaden: Douane reizen (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Fuel Finder iPhoneFuel Finder – Het ligt misschien in de aard van het beestje, maar in Nederland hebben we niet te klagen over apps om benzine- en dieselprijzen mee te vergelijken. Benzine-jip en DirectLease TankService zijn geen onbekende gasten in de App Store-hitlijsten en ook ANWB Onderweg en Clevertanken bieden prijzenvergelijkingen voor pompen. Fuel Finder zet dat principe niét door naar België. Maar de nieuwe iPhone-app kan je wel helpen om te besparen. Je kan tankstations namelijk filteren op het merk waar je zelf een klantenkaart van hebt. Hij werkt trouwens ook in Nederland.
Downloaden: Fuel Finder (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 20:30
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.