Anna-inzicht geeft energieverbruik weer voor slimme meters

Hoe slim is thermostaat Anna? Nederlandse Energie Maatschappij heeft iPhone-app Anna-inzicht uitgebracht, maar daarin kan je niks instellen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

anna-thermostaat-witDe Nederlandse Energie Maatschappij heeft de iPhone-app uitgebracht waarmee je de slimme thermostaat Anna kan bedienen. Anna werd halverwege september met veel bombarie onthuld door NEM NLE, met een Apple-achtige reclamespot die overal op de Nederlandse televisie te zien was. Nu is de applicatie Anna-inzicht uitgebracht. Die is niet gemaakt voor Anna zelf, maar voor mensen met slimme meters. Anna-inzicht is ervoor bedoeld om de meterregistratie makkelijker te maken. Daartoe kan je de streepjescode van een meter scannen en je postcode doorgeven. De app is ook bruikbaar voor klanten van andere energiemaatschappijen.

Anna-inzicht (met streepje in de naam) is niet de iPhone-app die de Nederlandse Energie Maatschappij liet zien in de conceptafbeeldingen voor de temperatuurgadget. Dat is Anna – NLE, die al eerder werd uitgebracht.

Anna-inzicht iPhone verbruik Anna-inzicht profiel invullen

In Anna-inzicht meld je je aan, scan je je eigen thermostaat en vul je jouw profiel aan. Zo geef je het type woning aan en met hoeveel personen je er woont. Een percentage houdt een stappenplan bij hoe ver je bent in de registratie. Met een activatiecode kan je de informatie ook bekijken op een ander apparaat.

Je ziet je energieverbruik en je ziet de teruglevering die je (hopelijk) mag verwachten. Je verbruik wordt doormiddel van cijfers en grafieken tegen dat van andere energiegebruikers gezet in het aparte tabblad Vergelijk en op de tabbladen Elektriciteit en Gas zie je jouw verbruiksplaatje.

Maandag begint een televisiecampagne over de nieuwe app.

Lees ook: ‘Wie is Anna?’ Nederlandse slimme thermostaat met iPhone-app onthuld

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 november 2014, 20:56
Categorie Apps
Onderwerp thermostaat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.