Amsterdamse zakkenroller gepakt dankzij Find My iPhone

In Amsterdam is een zakkenroller gemaakt dankzij de dienst Find my iPhone. Toen de politie de dief in de kraag had gevat konden ze ook via Find My iPhone achterhalen dat hij de telefoon nog steeds bij zich droeg.

Find my iPhoneEr zijn al meerdere verhalen over dieven die worden opgepakt doordat hun locatie wordt achterhaald dankzij de functie Find my iPhone. Tot nu toe kwamen die allemaal uit het buitenland. Nu is er ook in Nederland een iPhone teruggevonden dankzij de applicatie. In een café in Amsterdam vroegen twee mannen de weg aan een iPhone-bezitter, waarna zijn iPhone plots was verdwenen. Via de telefoon van een vriend van het slachtoffer kon hij inloggen op ‘Find my iPhone’ en werd de locatie van de dieven achterhaald.

De politie werd ingeschakeld en die hield twee bekende zakkenrollers aan in de straat Nes, vlakbij het Rokin. Eén van hen werd al gezocht. De iPhone werd echter niet teruggevonden. Toen de dief over werd gebracht naar het politiebureau signaleerde ‘Find my iPhone’ dat de telefoon zich met de zakkenroller meeverplaatste. Bij nader onderzoek bleek dat de iPhone in de onderbroek van de man zat. Hij is via snelrecht veroordeeld tot zes weken celstraf.

Bron: NOS Headlines

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 januari 2011, 17:32
Categorie Achtergrond
Onderwerpen amsterdam, diefstal, find my iphone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.