Amerikaanse iPhone 3G S kopen zonder abonnement

Het blijkt mogelijk om de iPhone 3G S in de VS zonder verplicht AT&T-abonnement te kopen. Door het vervangen van een productcode bij het plaatsen van je bestelling krijg je de iPhone toegestuurd voor de prijs zonder subsidie.

apple storeDe website iTalkiPhone.com heeft ontdekt dat je dankzij een bug in de Amerikaanse online Apple Store de iPhone 3G S kunt bestellen zonder een bijbehorend abonnement van AT&T af te sluiten. Het gaat om een ongesubsidieerd toestel, dus je zult wel je portemonnee moeten trekken: $599 voor de 16GB iPhone 3G S en $699 voor de 32GB iPhone 3G S. En een Amerikaans afleveradres heb je ook nodig, maar dat is met diensten als myus.com wel te regelen. Om de truc uit te voeren installeer je de Firebug-extensie voor Firefox. Je opent de productpagina voor een niet-Apple-product, bijvoorbeeld de Mophie Juice Pack. Klik op het torretje rechtsonder in je browservenster, klik op Inspect, voeg het product aan je mandje toe en wijzig daarna de productcode.

Die code is als volgt:

iPhone 3G 8GB ($499): MB046LL/A
iPhone 3GS 16GB Black ($599): MB715LL/A
iPhone 3GS 16GB White ($599): MB716LL/A
iPhone 3GS 32GB Black ($699): MB717LL/A
iPhone 3GS 32GB White ($699): MB718LL/A

Nogmaals op ‘Add To Card’ drukken en de iPhone wordt opgestuurd zonder dat je een AT&T-contract hoeft af te sluiten. De truc schijnt bevestigd te zijn door een Apple-vertegenwoordiger. Eén probleem is er wel: de iPhone is weliswaar zonder abonnement, maar er zit wel een simlock op. En daarvan is nog steeds niet definitief bekend of het iPhone Dev Team er een unlock voor heeft.

Uitleg met screenshots bij ModMyi

apple store
Tipgever: Douwe

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juni 2009, 23:23
Categorie Providers
Onderwerpen abonnementen, iphone 3gs, vs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.