QuickIM combineert Facebook Chat en Google Talk (jailbreak)

QuickIM is een jailbreak-tweak waarmee je snel op Google Chat/Google Talk- en Facebook Chat-berichten kunt reageren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

QuickIM_iPhoneQuickIM is een nieuwe jailbreak-tweak waarmee je in één app Facebook Chat-berichten en Google Talk kunt combineren. Normaal heb je daar twee losse apps voor nodig of ben je aangewezen op IM+ Pro, Verbs IM en BeejiveIM die ook Facebook, Google en nog een reeks andere berichtendiensten aankunnen. Maar QuickIM heeft iets extra’s: het werkt supersnel. Zodra er een notificatie binnenkomt dat je een nieuw bericht hebt ontvangen kun je op de notificatie tappen om te reageren.


Het antwoordscherm verschijnt dan bovenop de app die je op dat moment aan het gebruiken was. Zo kun je snel reageren, zonder de huidige app te verlaten. Ook kun je aan QuickIM een Activator-actie koppelen om snel toegang te krijgen tot de app.

QuickIM is gemaakt door UnlimApps en is gratis verkrijgbaar via de BigBoss-repo in Cydia. De app was sinds afgelopen zomer al in beta verkrijgbaar. De app heeft een interface bestaande uit drie tabbladen, met een Buddy List, Conversations en Accounts. Zodra je een chatdienst hebt toegevoegd verschijnt deze op het tabblad Accounts. Je kunt zien welke vrienden beschikbaar zijn, weg en offline zijn. Net als bij andere chatapplicaties tap je op een naam om een gesprek te beginnen. Alle actieve chats zijn te vinden onder Conversations. In de Buddy List kun je zien welke contacten van Facebook en welke van Gmail zijn, aan de hand van een logootje naast de naam. Een nadeel is dat je bij QuickIM rechtstreeks moet inloggen bij Google (er is geen tussenliggend autorisatieproces, zoals bij Facebook).

QuickIM is te vinden in de BigBoss-repo in Cydia.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.