Alle 84 iPhone-televisiereclames op een rij

Adweek heeft de 84 iPhone-televisiereclames die tot nu toe zijn uitgezonden op een rij gezet. Deze Apple-reclames zijn allemaal gemaakt door TBWA en laten zien hoe de iPhone zich door de jaren heen heeft ontwikkeld.

Alle 84 iPhone-televisiereclames op een rijAdweek heeft alle 84 iPhone-televisiereclames die tot nu toe zijn uitgebracht verzameld in een lange lijst. Alle commercials zijn gemaakt door reclamebureau TBWA, in de Verenigde Staten bekend als TBWA\Chiat\Day. De eerste reclame werd tijdens de Acadamy Awards in 2007 uitgezonden. Het was een teaser waarbij getoond werd wat een iPhone eigenlijk is en wat je er mee kan doen zoals internetten en mail ontvangen.

Interessant is om te zien hoe in vijf jaar tijd de reclames qua vorm nagenoeg hetzelfde blijven. Een filmpje van dertig seconden waar enkele functies worden benoemd met een vleugje humor. Qua functies komt er steeds meer bij, de opzet blijft echter hetzelfde. Vooral als je net een iPhone hebt is het interessant deze commercials te bekijken. Het lijkt bijna wel een lange how-to over hoe je de iPhone kunt gebruiken.

Hieronder kan je de eerste drie iPhone-reclames bekijken, voor de overige 81 reclames kan je bij Adweek terecht.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=70rgIQJm0Ls

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=sWhSf8XG3ao

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 februari 2012, 22:21
Categorie Apple
Onderwerp reclame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.