Akamai wil high definition-content streamen naar de iPhone

Akamai heeft ambitieuze plannen: het werkt hard aan een nieuw streaming platform waarmee hd-content naar mobiele apparaten gepusht kan worden.
Sander Kleijn - · Laatst bijgewerkt:

Akamai logoDe naam Akamai zal bij weinig mensen een belletje doen rinkelen, maar het bedrijf zit achter een enorm distributieplatform waarmee het bedrijven wereldwijd van content voorziet. Akamai heeft ambitieuze plannen: het werkt hard aan een nieuw streaming platform waarmee hd-content naar mobiele apparaten gepusht kan worden. Akamai vermeldt hierbij expliciet dat dit platform compatibel zal zijn met de iPhone. Daarnaast ondersteunt het platform ook Adobe’s Flash en Microsofts Silverlight. Akamai belooft een interactieve, dvr-achtige ervaring met high definition live streaming video en on-demand content. Dat klinkt dus veelbelovend.

CEO Paul Sagan is in gesprek met mobiele providers en third-party content providers. Een aantal partners zijn al aangekondigd, maar als het streamen naar de iPhone lukt dan zou elke smartphone op elk mobiel netwerk in staat moeten zijn van Akamai gebruik te maken. On-demand streaming op de iPhone maakte geen deel uit van de presentatie die Akamai deze week gaf; het is dus nog de vraag van welke methode Akamai gebruik maakt om een hd-stream op de iPhone weer te geven. Apple heeft tot dusver zowel Adobe’s Flash als Microsofts Silverlight tegengehouden. De on-demand functionaliteit bevat handige mogelijkheden, zoals het pauzeren en opnieuw afspelen van streams. Akamai belooft dat de vertraging die bij het uitzenden van een live stream optreedt hooguit enkele seconden zal bedragen.

Akamai iPhone

Bron: PC World

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:33
Categorie Apps
Onderwerpen flash, silverlight, streaming, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.