Adventures of Poco Eco

Adventures of Poco Eco: de volgende Monument Valley?

Adventures of Poco Eco is een verfrissende, kleurrijke puzzelgame waarbij het vooral om muziek en beelden gaat. De volgende Monument Valley?

Adventures of Poco EcoAchter deze game met de aparte titel Adventures of Poco Eco zit een nog aparter verhaal. De game is namelijk een companion voor het recentelijk verschenen album Lost Sounds van iamyank. Bij deze puzzelgame spelen muziek en de kunstzinnige vormgeving dan ook een veel grotere rol dan normaal.

De mechaniek achter Adventures of Poco Eco is eigenlijk vrij eenvoudig. Je bestuurt het personage uit de titel door op het scherm te tikken, waarna Poco Eco erheen loopt. Op deze manier verken je de omgeving en ga je op zoek naar schakelaars. Loop je over zo’n schakelaar dan veranderen de paden in je omgeving waardoor je andere delen van het level kan bereiken. Het is je doel om de uitgang in elk van de 12 levels te vinden en in principe is er maar één juist pad, maar dankzij een roze gloeiend hulpje word je uiteindelijk altijd wel in de juiste richting gestuurd.

Adventures of Poco Eco

Door de continu veranderende omgevingen en de muziek die mee verandert is Adventures of Poco Eco eigenlijk vooral een kunstwerkje. Daar dringen de parallellen met Monument Valley zich meteen op: ook in deze game is de gameplay ondergeschikt aan de totaalbeleving. De ontwikkelaar noemt het dan ook een ‘ontspannende ontdekkingsgame’.

Adventures of Poco Eco

Mocht je je nu nog afvragen wie die iamyank eigenlijk is? Het gaat om een Hongaarse muziekkunstenaar, producer en designer. Onbekend maakt zeker niet onbemind, want de muziek in Adventures of Poco Eco is verfrissend goed en met de game ontsluit je meteen zijn Lost Sounds-album, zodat je die niet nog eens los hoeft aan te schaffen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 maart 2015, 19:22
Categorie Apps
Onderwerpen muziek, puzzelgame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.