Adobe merkt weinig van Apple’s beleid rond Flash-compiler

De CEO van Adobe heeft tijdens een conference call laten weten dat het bedrijf weinig heeft gemerkt van Apple's recente omslag omtrent externe ontwikkeltools. Maar volgens Adobe's CEO is er wel vraag naar dergelijke ontwikkeltools, dus wellicht dat dit in de toekomst wel gebeurt.

Toen Apple eerder dit jaar liet weten dat ontwikkelaars maar Apple’s eigen Objective C-gebaseerde tools moesten gebruiken, was er veel ophef. Het gevolg was protesterende ontwikkelaars en Adobe stopte met de Flash-ontwikkeltool. Uiteindelijk liet Apple begin deze maand weten dat apps gemaakt met ontwikkeltools van derden – onder bepaalde voorwaarden – tot de App Store ging toelaten. Maar Adobe’s CEO heeft laten weten dat dit besluit geen effect heeft op de verkopen van de producten van het softwarebedrijf.

Tijdens een conference call vertelde Shantanu Narayen, CEO van Adobe, dat het publieke gesteggel met Apple geen negatief of positief effect heeft gehad op het aantal Adobe-producten dat dit kwartaal over de toonbank was gegaan. Toch liegt de prijs van het aandeel Adobe niet: begin dit jaar kostte een aandeel nog $37, in juni hoefde je er maar $27 voor te betalen.

Wellicht dat later dit jaar wel effecten in de verkoop merkbaar worden, aangezien pas begint deze maand duidelijk werd dat applicaties gemaakt met externe ontwikkeltools werden toegestaan. Volgens Narayen geven de ontwikkeltools van Adobe ontwikkelaars namelijk de perfecte mogelijkheid om hun apps gemakkelijk op meerdere platformen en apparaten te krijgen. Ook geeft hij aan dat er vraag naar een dergelijke ontwikkeltool is:

Every publisher we talk to wants us to continue to help them author content and repurpose it across multiple devices.

Het lijkt er dan ook op dat Apple de juiste beslissing heeft genomen om toch van het verbod af te zien. Ontwikkelaars kunnen nu zonder problemen gebruik maken van de Packager for iPhone-tool in Adobe Flash Professional CS5, die Flash-content exporteert naar een format dat werkt op een van de vele iOS-apparaten. Eerder liet Adobe al weten dat het de ontwikkeling van de Flash-compiler voor iOS hervat, zodat men in de toekomst updates kan verwachten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 september 2010, 21:23
Categorie Apple
Onderwerpen adobe, flash, ontwikkelaars, verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.