Adobe-logo.

Adobe introduceert nieuwe Fuse-app en brengt update uit voor Photoshop CC

Adobe heeft Photoshop CC 2015 voorzien van een update. Zo is het nu mogelijk om meerdere toolbar configuraties op te slaan en kun je meer doen met artboards. Ook is de nieuwe app Fuse verschenen waarmee je 3D-modellen kunt maken. Tot slot zijn enkele mobiele apps geüpdatet.

Adobe-logo.Adobe heeft een reeks apps en programma’s voorzien van een update. Het gaat deze keer om Photoshop CC 2015 en enkele mobiele Adobe-apps. Voor Photoshop is de interface aangepast en kun je meerdere toolbar-configuraties opslaan. Daarnaast is er de nieuwe desktop-app Fuse uitgebracht, waarmee Adobe afstapt van het gebruik van Flash. Met Fuse maak je eenvoudig 3D-modellen voor Photoshop.

Adobe Photoshop CC 2015.1: verbeterde interface en eigen toolbar

De ontwikkelaars van Adobe hebben de interface van het bekende Photoshop onder handen genomen. Hierdoor is de uitstraling nu meer uniform. Ook vind je nu makkelijker je favoriete lettertypes en zoek je eenvoudiger door je eigen content in Creative Cloud. Bovendien gaat het exporteren van bestanden nu een stuk sneller dankzij een verbeterde performance. De handigste nieuwe functie is om de toolbar geheel naar eigen smaak aan te passen en verschillende configuraties op te slaan. Hierdoor schakel je snel over naar de voor dat moment geschikte toolbar. Je kunt ook meer doen met de eerder geïntroduceerde artboards. Met artboards maak je meerdere versies van je eigen artwork in verschillende formaten. In deze nieuwste update kun je nu meerdere artboards gebruiken in een enkel bestand.

Artboards in Photoshop CC.

Adobe Fuse CC: 3D-modellen maken op de desktop

Adobe heeft een preview uitgebracht van een nieuwe desktopapp, genaamd Fuse CC. Met deze nieuwe app moet het voor iedereen mogelijk zijn om je eigen 3D-modellen te maken, of je nou een beginneling of een expert bent. Je kunt in de modellen verschillende elementen aanpassen, zoals kleur en vorm van lichaamsdelen. De modellen zijn vervolgens te integreren in Photoshop, maar hier is wel een actief Creative Cloud-account voor nodig. Fuse CC is gratis te downloaden vanaf de website van Adobe.

Opvallend aan deze tool is dat Fuse gebruik maakt van HTML5 en dat Apple daarmee afstapt van het gebruik van Flash. Ook de tool Flash Professional CC heeft daarom een andere naam gekregen: het heet voortaan Adobe Animate CC.

Naast deze twee desktopapps heeft Adobe ook enkele mobiele apps voorzien van een update. Zo hebben Adobe Illustrator Draw en Adobe Capture CC ondersteuning voor de iPad Pro en Apple Pencil gekregen, waardoor eigenaren van Apple’s nieuwste tablet lekker aan de slag kunnen. Ook Adobe Comp CC, Adobe Photoshop Sketch en Adobe Digital Publishing Preflight zijn geüpdatet met enkele bugfixes en andere kleine toevoegingen, zoals ondersteuning voor Adobe Stock-afbeeldingen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 december 2015, 14:33
Categorie Apps
Onderwerpen adobe, photoshop
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.