Acoustic Stream: draadloos gitaargeluid opnemen met iPhone-app

De Acoustic Stream is een klein kastje voor je akoestische gitaar, waarmee je draadloos je muziek kunt opnemen.

Acoustic StreamWe hebben over de jaren heen aardig wat iPhone-accessoires speciaal voor gitaristen voorbij zien komen, maar het overgrote merendeel is toch echt bedoeld voor elektrische gitaren. De Acoustic Stream is een klein apparaatje dat je juist aansluit op een akoestische gitaar, waarmee je wat extra controle krijgt over je instrument. Zo is het mogelijk om een nummer op te nemen, te streamen naar een versterker en om de staat van je gitaar in de gaten te houden.

Acoustic Stream appDe Acoustic Stream luistert naar de klankkast van je gitaar, om dit geluid vervolgens draadloos naar een bijbehorende app te streamen. Deze opname kan worden opgeslagen, maar ook direct worden gestreamd naar een aangesloten speaker of versterker. Je hoeft hierdoor niet meer een microfoon voor je gitaar te hangen om het geluid op te nemen. Je begint met opnemen door tweemaal op je gitaar te kloppen. Omdat de app met je gitaar meeluistert, kun je hem ook gebruiken om je gitaar te stemmen. Je krijgt dan op het scherm te zien hoe dicht je op de juiste noten zit.

Ingebouwde sensoren houden ook de temperatuur en luchtvochtigheid rond je gitaar in de gaten. Bevindt je gitaar zich op een te droge, hete kamer, dan krijg je een pushbericht op je iPhone zodat je hem op tijd kunt redden.

De makers zeggen al vrij ver te zijn in het ontwikkelproces van de Acoustic Stream. Ze begonnen in 2012 aan het ontwerp van een vroeg concept en inmiddels zijn ze met fabricagepartners in gesprek. Daar hebben ze 50.000 dollar voor nodig, wat ze op Kickstarter hopen te verzamelen. Vroege vogels kunnen 97 dollar plus 25 dollar verzendkosten doneren om voor hun donatie een Acoustic Stream terug te krijgen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 februari 2014, 20:03
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerpen gitaar, kickstarter, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.