Acer gaat geen iPad-concurrent maken, MSI heeft de mPad al klaar

Acer is niet van plan om een concurrent voor de iPad te maken. Technisch gezien zouden ze het kunnen, maar Acer mist een iTunes Store.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

acer netbooksNotebookfabrikant Acer is niet van plan om een apparaat te maken, dat rechtstreeks concurreert met de iPad. Dat zei Scott Lin, president van de Taiwanese divisie van Acer. Een iPad-achtig product zou voor Acer makkelijk te maken zijn, maar het past niet in de bedrijfsstrategie. En bovendien: de iPad heeft de iTunes Store en de App Store. Andere hardwarefabrikanten zouden daar nooit aan kunnen tippen.

Hardwaremakers hebben daar meestal geen ervaring mee. Lin meent dat gesloten platformen meestal beperkt in omvang blijven en zich richten op niche-markten. Apple heeft een business gemaakt door een eigen niche te creëren. Maar dat Apple daar succes mee heeft, wil niet zeggen dat het model voor andere fabrikanten ook gaat werken.

Lin gelooft dat er weinig overlap zal zijn bij de markt voor de iPad en traditionele netbooks/notebooks. Acer ziet de iPad daarom niet als grote bedreiging. Apple ziet blijkbaar wel overlap: tijdens de presentatie zei Steve Jobs dat netbooks niet veel voorstellen en dat het “just cheap notebooks” zijn.

Acer denkt dat traditionele notebooks het komende jaar goed zijn voor 50 tot 60 procent van de Acer-verkopen. Ultradunne notebooks zijn goed voor 20 tot 30 procent. Goedkope en energiezuinige netbooks vullen de resterende circa 20 procent. Acer was in het vierde kwartaal van 2009 de op één na grootste pc-maker ter wereld met 12,5 procent marktaandeel.

Concurrent MSI heeft al wel een iPad-concurrent klaar: ze hebben de mPad, gebaseerd op het Android-besturingssysteem. Dit is ook een touchscreen-tablet, voorzien van een nVidia Tegra-chip. MSI gaat het apparaat op de markt brengen zodra er voldoende vraag in de markt is. Het gaat om een 10,1 inch tablet-pc die eveneens $500 gaat kosten en rechtstreeks met de iPad gaat concurreren. Er zit een 1GHz dualcore ARM Cortex A9 MPCore-processor in die HD-video’s toestaat. De tablet is geschikt voor multitasking en is redelijk compact. MSI had overigens al plannen om een tablet uit te brengen: ze lieten het apparaat voor het eerst zien op de CES in januari. MSI gaat ook e-bookreaders ontwikkelen.

Via: Digitimes

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2010, 20:59
Categorie iDevices
Onderwerp netbook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.