Mobience wil smallQWERTY-toetsenbord voor smartphones uitbrengen

Mobience is van plan om kleine toetsenbordjes uit te brengen, die je kunt gebruiken om tekst in te voeren op een smartphone of MID (Mobile Internet Device). In de App Store is al smallQWERTY te vinden.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

smallqwertyHet typen van teksten op een smartphone is nogal priegelwerk. Er zijn wel apps waarbij je een veel breder QWERTY-toetsenbordje in liggende weergave kunt gebruiken, maar dan blijft er van de rest van de applicatie weinig over. Bij het tikken van een document zie je dan alleen nog de laatste zin, waarmee je bezig bent in beeld. Fabrikant Mobience heeft nu een oplossing bedacht: het smallQWERTY-toetsenbord. Dit is een apparaatje ter grootte van een iPhone, die uitsluitend dienst doet als toetsenbord. Ze zullen de smallQWERTY in Korea op de markt brengen. Niet alleen handig voor smartphones, maar ook voor andere apparaten zoals MID’s (Mobile Internet Devices).

Mobience brengt voor de iPhone trouwens al een smallQWERTY-applicatie op de markt, waarbij je scherm wel voor een deel wordt gevuld. Maar door de meerdere letters op één toets onder te brengen heb je grotere knoppen en hoef je minder nauwkeurig te ‘mikken’ als je iets wil schrijven.

Met een pennetje typen op een touchscreen gaat trouwens nog sneller:

Via: Aving

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2010, 22:10
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.