My Vodafone

Storing in dataverbruik bij deel van de Vodafone-abonnees

Een storing bij My Vodafone zorgt ervoor dat Vodafone-abonnees incorrect worden geïnformeerd over verlopen bundels.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

My VodafoneEen storing bij My Vodafone zorgt ervoor dat een aantal abonnees incorrecte informatie over hun bundels te zien krijgen. Deze zelfde klanten krijgen bovendien te laat een sms-notificatie, waarin gemeld wordt dat ze hun volledige bundel hebben verbruikt. Dat kan leiden tot onterecht buitenbundelkosten en dus een hogere telefoonrekening. Vodafone is echter bewust van het probleem en brengt de gemaakte kosten niet in rekening.

Minder dan 2 procent van de Red-abonnees is getroffen door de storing bij My Vodafone. Deze abonnees hoeven zich volgens de provider geen zorgen te maken over onterechte kosten. Zit je buiten je bundel en heb je geen sms ontvangen? Dan kost dat je niks. Pas nadat je de sms hebt gekregen, worden er weer kosten in rekening gebracht. Omdat My Vodafone geen correcte bundelstatus toont, kunnen de abonnees enkel op de maandrekening zien hoeveel ze hebben verbruikt.

De storing bij Vodafone lijkt om een ongelukkig moment te komen. We zitten immers midden in het vakantieseizoen, wat betekent dat veel abonnees zich zorgen maken over een mogelijk overschreden databundel en mogelijke roamingkosten. Vodafone verzekert echter tegenover iCulture dat de problemen enkel spelen bij dataverbruik binnen Nederland. Tijdens een vakantie in het buitenland zouden de berichten wel correct binnen moeten komen. Daar staat tegenover dat een aantal lezers juist problemen in het buitenland hadden:

De problemen bij Vodafone zijn bekend, maar nog niet volledig opgelost. De provider zegt op zoek te zijn naar een concrete oplossing. Tot dan worden klanten gecompenseerd en gebruikt de provider ‘workarounds’ om specifieke problemen op te lossen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 juli 2014, 19:25
Categorie Providers
Onderwerp Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.