Aandeel Apple stijgt 3% door langere batterijduur

De aandelen van Apple schoten 3% omhoog, nadat het bedrijf bekendmaakte dat de batterijduur en de kwaliteit van het scherm veel beter zullen zijn, dan aanvankelijk verwacht.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

apple aandeelKleine gebeurtenissen kunnen grote gevolgen hebben, vooral als het om de iPhone gaat. Vlak nadat Apple aankondigde dat de iPhone een veel langere batterijduur dan verwacht zou krijgen, schoten de aandelen bijna 3% omhoog.

Sinds vorig jaar juli zijn de aandelen van Apple meer dan verdubbeld: van $50,16 op 14 juli naar $123,91 afgelopen maandag. Het nieuws dat de batterijduur van de iPhone bijna dubbel zo groot is dan bij doorsnee telefoons én dat het scherm niet van plastic maar van een hoge kwaliteit glas zal worden gemaakt, deed het aandeel stijgen: van de slotkoers op vrijdag van $120,50 tot de koers van $123,91 op maandag. Analisten verwachten dat het aandeel de komende maanden nog wel verder kan stijgen, zelfs tot voorbij de $200. Toch zijn het dezelfde analisten die voor een domper op de feestelijke stemming zorgen. Analist Shaw Wu van American Technology Research zegt bijvoorbeeld, dat hij hoopt dat de voorspelde batterijduur klopt. Zijn bronnen geven aan dat de iPhone bij zwaar gebruik toch maar 4 tot 5 uur meegaat, vergelijkbaar met andere smartphones. Wu ziet ook problemen in de niet-verwisselbare batterij.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 15:24
Categorie Apple
Onderwerpen aandelen, accu, batterij

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.