19 miljoen Amerikanen willen een iPhone

Volgens onderzoek van M:Metrics zijn 19 miljoen Amerikanen geïnteresseerd in de iPhone. Maar in Engeland is de belangstelling dubbel zo groot: 28 procent van de mensen die van de iPhone hebben gehoord, willen er eentje kopen.

amerikanen willen iphoneHet is wel weer eens tijd voor statistiekjes. Tijdens ons weekje San Francisco was duidelijk te merken dat de belangstelling voor de iPhone in de VS heel wat groter is dan in Nederland. Nogal logisch, want voor de Amerikanen is de lancering nabij. Marktonderzoek van M:Metrics bevestigt de iPhone-gekte: 14% van de Amerikaanse mobiele telefoon-abonnees die gehoord hebben van de iPhone, heeft “grote belangstelling” om de Apple-telefoon te kopen. Dat betekent dat Apple meteen al meer dan 19 miljoen telefoons kan wegzetten in de markt.

Mark Donovan, senior analist van M:Metrics denkt dat dit behoorlijk hoge aantal aangeeft dat de iPhone niet alleen meer een gespreksonderwerp voor technologiefreaks is, maar is doorgedrongen tot de gewone consument. Negentien miljoen kopers is een indrukwekkend getal, zeker als je bedenkt dat van de meeste toestellen niet meer dan een miljoen worden verkocht. Apple had zelf voorspeld dat ze de komende anderhalf jaar ongeveer 10 miljoen iPhones kunnen verkopen. Dat aantal kan wel eens flink hoger liggen, als Apple tenminste genoeg kan produceren. Ook voor AT&T is er goed nieuws: 67% van de mensen die een iPhone willen kopen, hebben nu nog een abonnement bij een concurrerend netwerk.

Volgens M:Metrics zijn er nog grotere kansen voor de iPhone weggelegd in Europa, ook al is de lanceringsdaum nog ver weg en is er nog steeds niet bekend welke mobiele operator de iPhone gaat aanbieden. M:Metrics voerde soortgelijk onderzoek uit in het Verenigd Koninkrijk en kwam daar niet op een percentage van 14% belangstellenden, maar het dubbele: 28%! Volgens M:Metrics is dat cijfer niet zo verrassend, omdat smartphones in de UK tweemaal zo populair zijn als in de VS.

Opvallend is dat de bekendheid van de iPhone bij de Britten wel iets lager ligt: in het Verenigd Koninkrijk heeft 56% wel eens van de iPhone gehoord, terwijl dat in de VS 64% is. Misschien komt dat omdat de Amerikanen meer zijn blootgesteld aan reclamecampagnes. Cijfers moeten altijd met een korrel zout worden genomen, maar M:Metrics heeft in ieder geval z’n best gedaan om veel mensen te ondervragen: 11.060 Amerikanen en 5.293 Britten namen deel aan het onderzoek.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juni 2007, 11:58
Categorie iDevices
Onderwerp abonnementen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.