Wilson X basketbal analyseert je balspel met iPhone-app

Wilson X is een basketbal die via een iPhone-app aanwijzingen geeft over je speelgedrag.

Wilson X basketball
Wilson is een bekende naam op het gebied van basketballen. De nieuwste bal die ze hebben ontwikkeld, werkt met een iPhone-app, zodat je precies kunt zien hoe hard je de bal in het netje gooit. De app houdt scores bij en biedt ook een aantal spelletjes.


Wilson X basketball met iPhone-app

Wilson X

De basketbal van Wilson bevat volgens de fabrikant de ‘revolutionaire’ Make/Miss-technologie. Daarmee kun je je statistieken bijhouden en kijken hoe vaak je mis hebt geschoten. Terwijl je speelt met de bal ben je eigenlijk aan het trainen. De bal doet wel wat denken aan de slimme voetbal van Adidas, waarmee je je traptechniek tegen de bal kunt meten. Via oordopjes krijg je aanwijzingen hoe je je werpgedrag kunt verbeteren. Als je wilt kun je privéles krijgen door de aanwijzingen via Bluetooth oordopjes te beluisteren. Ben je met meerdere mensen, dan koppel je de bal gewoon met een Bluetooth speaker.

https://www.youtube.com/watch?v=qRvAXsaHNkY

Heb je zin om te spelen dan start je een van de meegeleverde spelletjes, bijvoorbeeld ‘Free Range’ (schieten op het net), ‘Free throw’ (zo nauwkeurig mogelijk schieten) of ‘Buzzer Beater’ (schieten met applaus van het publiek). Wil je een hele wedstrijd naspelen, dan kan dat ook met de ‘Game Mode’.

De Wilson X is vanaf november 2015 verkrijgbaar, kost 200 dollar en je kunt er 100.000 keer mee op het netje mikken.

De Wilson X basketbal kost 200 dollar.

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.