Nike+ Basketball en Nike+ Training: slimme sportschoenen voor de iPhone

Nike brengt binnenkort de iPhone-apps Nike+ Training en Nike+ Basketball uit in combinatie met een aantal nieuwe schoenen. Deze schoenen bevatten sensoren, waardoor je sportprestaties goed kunt meten.

Nike+ schoenenHet is al lange tijd mogelijk om onder andere je hardloopprestaties te maken met de iPhone-app Nike+, in combinatie met een extra accessoire. De nieuwe Nike+ Basketball- en Nike+ Training-apps moeten dit ook bij andere sporten mogelijk maken. Speciale sportschoenen van Nike met een ingebouwde druksensor zorgen ervoor dat je prestaties zo precies mogelijk gemeten worden.


Nike+ Basketball meet hoe hoog je springt, hoe snel je speelt en hoeveel je over het algemeen beweegt. Deze informatie kun je vervolgens gebruiken om je prestaties op het speelveld te evalueren. Een Showcase-modus maakt het mogelijk om tijdens het sporten video op te nemen, die je vervolgens kunt delen met vrienden op sociale media. Iets waar je waarschijnlijk alleen iets aan hebt als je iPhone om je arm gebonden zit.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SCJNPd-HYiM

De iPhone-app Nike+ Training moet het voor gebruikers leuker maken om te fitnessen. Je krijgt een bepaalde workout te zien in de app, waarna je deze zelf ook kunt uitvoeren. Je resultaten kun je vervolgens delen met een community binnen de app, zodat je elkaars resultaten kunt vergelijken. Jouw voortgang komt ook terecht op een leaderboard, waardoor je kunt concurreren met je vrienden op verschillende sociale media.

Je zult voor beide apps verschillende schoenen nodig hebben. Nike+ Basketball zal gebruik maken van de Nike Hyperdunk+, terwijl je voor Nike+ Training de Lunar Hyperworkout+ of Lunar TR 1+ nodig hebt. Deze schoenen zijn vanaf 29 juni in ieder geval verkrijgbaar in de VS, Engeland, Frankrijk, Duitsland en China. De sportschoenen zullen gebruik maken van nieuwe apps die rond die tijd in de App Store verschijnen.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=8v0CBvFN49o

Informatie

Laatst bijgewerkt
23 februari 2012 om 13:00
Onderwerp
Categorie
Sport

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.