Nike+ Training en Nike+Basketball op de iPhone verschenen

Nike+ Training en Nike+ Basketball zijn twee nieuwe sportapps van Nike, waarmee je via een schoensensor prestaties kunt meten. Je verdient NikeFuel en ziet scores op een leaderboard.

nike plus trainingKortgeleden kreeg Nike+ Running nog een flinke update, de sportapplicatie van Nike die je zonder schoensensor kunt gebruiken. De afgelegde afstand wordt bij deze app berekend op basis van je GPS-positie. Nu is het de beurt voor twee nieuwe apps: Nike+ Training en Nike+ Basketball. Beide zijn bedoeld voor mensen die de speciale schoensensor van Nike+ bezitten en hun inspanningen willen omzetten in NikeFuel. De sensor synchroniseert alle informatie draadloos met je iPhone.

Nike+ Training voor fitnessoefeningen

Nike+ Training is vooral gericht op fitness-oefeningen. Je krijgt er een 4 weken durend fitnessprogramma bij met dagelijkse oefeningen. Nike-trainers laten zien hoe je de oefeningen uitvoert. De app registreert je bewegingen en legt vast hoeveel afstand je hebt afgelegd. Met uitdagingen (challenges) kun je het opnemen tegen vrienden én tegen wereldberoemde atleten. Je verdient er NikeFuel mee, net als met de Nike Fuelband-armband. Er is een Nike+ leaderboard waarop je je sportprestaties kunt vergelijken met anderen.

Downloaden: Nike+ Training (gratis)

Nike+ Basketball

nike basketballNike+ Basketball is gericht op een wat gespecialiseerder publiek. Ook deze app werkt samen met de Nike+ technologie. Basketball-spelers vinden in de app de mogelijkheid om te meten hoe hoog, hoe snel en hoe hard ze spelen. Bij deze app wordt vooral ook op verticale bewegingen gelet. Je kunt met de functie ‘Showcase Your Skills’ ook een video opnemen van je basketball-spel en deze vervolgens delen via sociale netwerken. Ook voor deze app heb je een schoensensor nodig. Je krijgt achteraf gedetailleerde statistieken over je prestaties: hoe snel je was, hoe hoog je sprong en meer. Ook hier kun je tegen anderen strijden en proberen om zo hoog mogelijk e eindigen in

Downloaden: Nike+ Basketball (gratis)

nike plus basketball

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 juni 2012, 9:30
Categorie Sport
Onderwerpen basketball, nike, sport, training

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.