3G Europese iPhone kan maandag al worden aangekondigd

De Europese iPhone met HSDPA (3G) zou maandag 2 juli al aangekondigd gaan worden door Apple, zo meldt een verslaggever en industry specialist bij Newswireless en eWeek. Er wordt gesproken over een gecombineerde deal met Vodafone, T-Mobile en een MVNO.

Europese iPhone met HSDPABreaking news! Een verslaggever van Newswireless en eWeek.com (serieuze pers dus) meldt dat Apple aanstaande maandag de Europese iPhone gaat aankondigen. Het zal hierbij gaan om een 3G (HSDPA)-versie met Vodafone en T-Mobile als Europese providers en Carphone Warehouse (UK, bij ons The Phone House) als MVNO via hun eigen merk Mobile World.

Het voordeel van een gecombineerde providerdeal met een extra MVNO zou een slimme strategie zijn voor Apple, omdat ze met CarPhone Warehouse en bij ons The Phone House een zeer sterke winkelpartner hebben en met T-Mobile en Vodafone twee zeer solide providers.

Engadget vraagt zich echter (terecht) af hoe logisch deze aankondiging is als Apple net vandaag de veel langzamere Amerikaanse iPhone met alleen EDGE gaat aanbieden. Hoeveel Amerikanen zullen dan opeens van hun geplande aankoop afzien en wachten tot de snellere 3G-versie ook hun kant op komt? Voorlopig hebben we nog de nodige scepsis bij dit nieuwtje, maar het zou natuurlijk fantastisch zijn om een volwaardige 3G iPhone in Europa te hebben.

Update: Gizmodo heeft de nodige bedenkingen bij dit nieuwtje en voegt ook extra achtergrondinformatie toe (wij rapporteren ook alleen maar wat we lezen, dus doe er al dan niet je voordeel mee 😉 )

Via: Engadget

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 juni 2007, 14:42
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.