Chinese smokkelaars vervoeren iPad over de grens via touw

Chinese smokkelaars hebben een 300 meter lang touw naar Hong Kong geschoten om vanaf een Chinees flatgebouw de iPad en iPhone naar het buurland te sturen. Maar ze zijn gesnapt.

IPad als smokkelwaarVoor zeker 32.000 euro aan iPads en iPhones probeerde een groep Chinese smokkelaars op originele wijze over de grens naar Hong Kong te krijgen. De smokkelaars schoten een touw vanaf een flatgebouw naar een klein huis in Hong Kong. Aan het touw werden verschillende dozen met Apple-apparaten naar de overkant van de Sha Tau Kok-rivier gestuurd. Totdat politie de handel in de smiezen kreeg.


Het is niet bekend hoelang de smokkelaars hun nachtelijke transportactie al bezigden. Toen de politie de verpakkingen over het touw vervoerd zag worden, greep ze in en onderschepte ze voor 32.000 euro aan de gadgets van Apple. Mogelijk was een deel van de buit door de smokkelaars al veilig gesteld.

Dat de smokkelaars een maar liefst 300 meter lang touw inzetten is niet eens zo vreemd als je bekijkt hoeveel geld ermee te verdienen valt. De goedkoopste iPad in China wordt voor slechts 265 euro verkocht. Omdat die prijzen lager liggen dan in het overgrote deel van de wereld en de handelsbelasting in Hong Kong erg laag is, was het erg lucratief om de apparaten te importeren in de handelsstaat en ze vanuit daar te versturen. Ongetwijfeld zullen enige Westerse kopers nu aan het lijntje worden gehouden over waar hun iPad blijft.

Via Giz-China

https://www.youtube.com/watch?v=cR4kjyfpZos

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
8 augustus 2011 om 17:07
Categorie
Achtergrond
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.