iPhone 11 Pro kleuren

Refurbished iPhone 11 Pro Max kopen: nog steeds een goed idee?

Heb je je zinnen gezet op een iPhone 11 Pro Max? Op dit moment is het toestel alleen nog refurbished verkrijgbaar en niet meer als los toestel of met een abonnement. Lees hier waarop je moet letten als je een refurbished iPhone 11 Pro Max wilt kopen!

iPhone 11 Pro Max review Refurbished

iPhone 11 Pro Max refurbished kopen

De iPhone 11 Pro Max dateert uit 2019 en heeft een groot scherm met prima camera. Dit voormalige topmodel is gemaakt van luxe materialen en voorzien van alle extra’s die je bij een dergelijk toestel verwacht. Maar je krijgt natuurlijk niet de allernieuwste functies, dus hou daar rekening mee als je anno nu nog een refurbished iPhone 11 Pro Max wil kopen. Op deze pagina vertellen we waar je rekening mee moet houden.

Het gaat bij refurbished iPhones om toestellen die al eerder zijn gebruikt en die grondig zijn nagekeken. Zo nodig zijn onderdelen vervangen, zoals het scherm en de accu. Zitten er krasjes op, dan betaal je nog iets minder. Dergelijke krasjes kun je gemakkelijk verbergen met een iPhone-hoesje. Je hebt dus zelf in de hand welke prijs je betaalt voor een refurbished iPhone 11 Pro Max: hoe meer beschadigingen, hoe goedkoper. Maar ook op een iPhone 11 Pro Max met wat meer krasjes heb je precies dezelfde functies.

Een refurbished iPhone 11 Pro Max geeft meer zekerheid dan wanneer je een tweedehands toestel van Marktplaats koopt. Je krijgt op refurbished iPhones garantie, net als bij een nieuw exemplaar. En bij eventuele problemen kun je (ook maanden later) gewoon terug gaan naar de winkelier. Probeer dat maar eens bij een iPhone die je op Marktplaats hebt gevonden! Bovendien is het goed voor het milieu: een toestel dat nog prima bruikbaar is komt niet op de vuilnishoop terecht.

iPhone 11 Pro Max kopen, is dat een goed idee?

Dit toestel dateert uit 2019 en is in 2020 alweer van de markt gehaald. We verwachten dat je in ieder geval nog tot 2024 grote software-updates met nieuwe functies krijgt, maar daarna niet meer. Je krijgt nog wel ongeveer vijf jaar lang beveiligingsupdates, dus tot ongeveer 2029. Vind je het prima dat je geen nieuwe iOS-features meer kunt gebruiken, dan kan de iPhone 11 Pro Max als refurbished exemplaar nog steeds een goede aankoop zijn. Maar als je wat meer van je toestel verwacht raden we aan om in ons overzicht iPhone kopen te kijken welke recentere exemplaren er momenteel verkrijgbaar zijn. Voor een toestel met groot scherm kun je tegenwoordig ook terecht bij de iPhone 14 Plus.

Bekijk ook

iPhone kopen in Nederland: prijzen, abonnementen en simlockvrij

Alles over de Apple iPhone kopen in Nederland. Van voordelige iPhone-abonnementen tot leuke deals met sim only: als je een nieuwe iPhone zoekt vind je hier alle tips.

Refurbished iPhone 11 Pro Max vergelijken: zo vind je de beste aanbieder

De iPhone 11 Pro Max is niet meer in het assortiment bij Apple en vaak ook niet meer bij winkeliers. Maar je kunt dit model soms nog wel tweedehands of als refurbished toestel vinden. Daarbij kun je kiezen uit vier kleuren: zilver, goud, spacegrijs en groen. Vooral de groene kleur was bij introductie erg in trek, waardoor hier vrij veel exemplaren van in omloop zijn. Daarnaast zul je vaak de kleur spacegrijs aantreffen, vaak met relatief veel opslag. Dat komt omdat dit een voormalig toptoestel is, die vooral werd gekocht door mensen die het allernieuwste en allerbeste toestel van dat moment zochten. De oorspronkelijke adviesprijs (€1.259,-) van deze toestellen lag ver boven de duizend euro, maar vandaag de dag betaal je een stuk minder.

Een betrouwbare aanbieder voor jouw refurbished iPhone 11 Pro Max vind je in het lijstje hieronder. Bij aanbieders die zijn aangesloten bij het Keurmerk Refurbished krijg je de meeste zekerheid, maar betaal je ook vaak wat meer.

(🏅aangesloten bij Keurmerk Refurbished)

Het aantal refurbished exemplaren van de iPhone 11 Pro Max is redelijk beperkt. Dat komt omdat dit toestel maar heel kort in het assortiment heeft gezeten bij Apple. Al na een jaar werd hij vervangen door de iPhone 12 Pro Max. Het standaardmodel iPhone 11 was veel langer verkrijgbaar; vandaar dat daarvan veel meer tweedehands exemplaren te vinden zijn.

Prijs refurbished iPhone 11 Pro Max

Wat kost een refurbished iPhone 11 Pro Max eigenlijk? Bij dergelijke toestellen hanteren we vaak dat je moet rekenen op zo’n 50%-70% van de oorspronkelijke aanschafprijs. Omdat de iPhone 11 Pro Max al wat ouder is mag je hier gerust nog wat geld vanaf trekken. Zo betaal je bij Rebuy rond de 300-350 euro voor een refurbished exemplaar.

Er zijn nog wel winkeliers die de iPhone 11 Pro Max los verkopen, maar over het algemeen zijn de prijzen die ze vragen veel te hoog. Het gaat soms om restpartijen waarvan de prijs nooit is verlaagd.

Toch niet helemaal wat je zoekt? Onze refurbished iPhone vergelijker wijst je de weg naar de beste aanbiedingen. Je kunt daarbij filteren op model, opslagruimte, conditie en kleur.

Bekijk ook

Refurbished iPhones: alles wat je moet weten over refurbished toestellen

Zoek je een refurbished iPhone? Er zijn veel aanbieders en grote kwaliteitsverschillen. Lees in onze refurbished koopgids waar je op moet letten bij een opgeknapte of remanufactured iPhone.

Lees meer over refurbished producten in deze tips:

Informatie

Laatst bijgewerkt
maart 2024