iCulture speelt: 11 voetbalgames voor WK 2014

Hoe goed zijn de nieuwste WK 2014 Voetbal games voor iPhone en iPad? Wij leggen Clumsy Ninja, Flick Soccer Brazil en meer op de pijnbank!

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door iCulture.

Voetbalgames WK 2014 Flick Soccer BrazilMeer voetbalgames! Méér! Nog nooit zagen we in zo weinig tijd zoveel voetbalgames of footies uitkomen op de iPhone, iPad en iPod touch. We hadden al eens een volledige iCulture speelt gewijd aan voetbalgames voor het WK 2014 en nu hebben we gewoon nog een aflevering. Om je de moeite te besparen, zetten we maar meteen vetgedrukt of je Flick Soccer Brazil, Bouncing Balls, Pixel Cup Soccer, Clumsy Ninja (!) en nog veel meer moet hebben.


Tap Tap Soccer 2014 (gratis, universeel, iOS 5.0+) – Onder klein stadion-achtig voetbalgeluid druk je getimed in beeld om de langskomende bal te raken als spits of te stoppen als keeper. De eerste keer dat je een bal mist, wordt je highscorescore opgetekend en begin je opnieuw. Veel reclames wegdrukken.
Snel saai

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Head Soccer – Brazil 2014 (gratis, – Je speelt Head Soccer vanaf de zijkant van het veld. Kop, sprint en power-up om meer goals te maken dan de tegenstander en om de tegenstander in elkaar te schoppen. Geinig denk je dan, met vier spelvormen en cartooneske personages, maar een springknop mist en dat werkt soms slappe actie en suffe goals in de hand.
Grappig, maar niet heel goed

Head Soccer Wk 2014 game

Miniball Tap Football (gratis, universeel, iOS 4.3+) – Druk op het juiste moment in beeld om een bal over stilstaande voetballers heen te wippen en in het doel te krijgen. De eerste keer dat het mislukt, ben je af. Omdat je de hele tijd op een nieuw veld wordt gezet, voelt de actie nóg herhalender dan ie al is.
Snel saai

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Bouncing Balls (gratis) – Nog een highscorespelletje. Nu houd je de ballen tegen uit het doel: je beeldscherm. Je kan de ballen pas tegenhouden als ze groen kleuren. Bouncing Balls voert het tempo al snel lekker hoog op en dat maakt dit highscorespelletje onderhoudend. De muziek dendert lekker verder. Helaas alleen offline highscores.
Mogelijk verslavend

WK 2014 Games Bouncing Balls

Pixel Cup Soccer (gratis, universeel, iOS 4.3+) – Een voetbalgame en highscorespel in één. Met een richtingsknop, een sliding- en een schietknop neem je het altijd op tegen Brazilië. Hoeveel goals kan je maken voordat de goddelijke kanaries jouw net weten te vinden? Heeft een pixelstijl die nostalgische gevoelens wil oproepen, maar lijkt eigenlijk nergens op. De camera maakt voetballen bovendien moeilijk, maar toch, maar toch is Pixel Cup Soccer een…
Lekker spelletje

https://www.youtube.com/watch?v=5QSKcEDgT9c

World Juggling Cup (gratis, universeel, iOS 6.0+) – De zoveelste kopie van het hooghoudspelletje van Dong Nguyen, de maker van Flappy Bird. Deze heeft een geinig 3D-stijl en laat je je favoriete land kiezen, maar haalt daar niks uit. Geen landencompetitie met gemiddelde of hoogste scores dus. Het momentum van de bal is bovendien erg voorspelbaar, waardoor je al snel iets anders wilt doen.
Snel saai

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Gogo Soccer (gratis, universeel, iOS 4.3+) – Dit voetbalspelletje werkt niet met knoppen, maar met tikken op het veld en veegbewegingen vanaf spelers om te schieten of te lopen. Het komt overeen met de eerste voetbalgames op de Nintendo Wii en hoewel het aardig bedacht is, is de uitvoering matig. Het geklungel met richting kiezen en passen waar de tegenstander staat, werkt op de zenuwen.
Beetje klungelig

WK 2014 voetbalgames Gogo Soccer

Fantastic Eleven 3D Soccer (gratis, universeel, iOS 6.0+) – Deze voetbalgame met 2000 bekende voetballers die je kan sparen is aardig uitgewerkt met wat hoekige 3D-beelden, maar laat je meer kijken dan spelen. Op belangrijke momenten in de wedstrijden krijg je een keuze die je moet maken. In welke hoek schiet je? Hoe houd je een aanvaller tegen? Online te spelen en in principe erg leuk, maar elke actie kost geld en het ligt dus grotendeels aan je budget of je een wedstrijd wint.
Vermijden: schandalig freemium

https://www.youtube.com/watch?v=aaRwFuXdrVI

Super Party Sports Football (€1,79, universeel, iOS 7.0+) – Niet zozeer een voetbalgame, maar een cartooneske actie-puzzelgame in de lijn van Angry Birds. Je richt de ballen van je eigen voetballers op de tegenstanders die je zo uit elkaar schopt, en daarna natuurlijk op de goal voor het doelpunt. Het aantal ballen is niet oneindig, maar power-ups kunnen je op weg helpen. 50 Levels.
Niet bijzonder, wel geinig

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Flick Soccer Brazil (gratis, iPhone, iOS 6.0+) – Ontwikkelaar Full Fat had eerder succes met het originele Flick Soccer en dat merk je aan alles. De presentatie en afwerking van het spel zijn uitstekend, onder het menu klinkt vrolijke Braziliaanse muziek en je hebt keuze uit zes (vrij te spelen) speltypes. Bovenal is het gericht swipen en bijsturen van voetballen op een steeds beter verdedigd doel gewoon een leuke bezigheid.
Aanrader!

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Clumsy Ninja (gratis, universeel, iOS 7.0+) – Huh, wat heeft Clumsy Ninja nou met voetbal te maken? Nou, over het algemeen blijft dit een spelletje waarin je een klungelige ninja zelf traint met allerlei gadgets en bewegingen, maar vanaf de laatste update kan je er een voetbalkloffie voor kopen. Scoor een goal met de nieuwe voetbal, passeer houten verdedigers en oefen op een oplaasbare tegenspeler.
Leuk, maar niet alleen door het voetballen

Clumsy Ninja WK voetbal Clumsy Ninja in WK 2014 stijl

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.